Annonce
OB

Tverskov syg før provinsbraget

OB's forsvarsgeneral Jeppe Tverskov - i baggrunden - er syg, mens Ryan Johnson Laursen - i forgrunden -stadig er ude med en skade og næppe bliver klar til de næste par kampe. Foto: Sugi Thiru
OB's forsvarsgeneral deltog ikke i træningen og Ryan Johnson Laursen er fortsat ude.

FODBOLD: OB siger ud til at være nogenlunde stærkt rustet til fredagens provinsbrag på Nature Energy Park mod AGF, der for første gang i otte år netop har vundet fire Superliga-kampe i træk efter en valen start på sæsonen.

Men det bekymrer da en anelse, at OB's forsvarsgeneral og spilstyrer Jeppe Tverskov onsdag var syg og ude af stand til at deltage i onsdagens formiddagstræning på bane 1 i Ådalen.

Ryan Johnson Laursen var ikke tilstede og arbejder fortsat på at kunne komme til at deltage i træningen efter snart tre ugers pause på grund af en den muskelskade, som han pådrog sig i låret i hjemmekampen mod Sønderjyske.

Nytilkomne Alexander Juel Andersen vil være et oplagt alternativ til Jeppe Tverskov, hvis sygdommen holder Tverskov væk fra AGF-kampen. Men det vil være en svækkelse, fordi Tverskovs teknik og afleveringsspil er bedre og mere afklaret end den tidligere Vendsyssel-spiller.

OB har netop meddelt på twitter, at man regner med at få solgt 10.000 billetter til kampen. Hele Richard Møller Nielsen-tribunen vil være et blåt-hvidt hav af 3500 tilskuere, der holder halstørklæder op.

Annonce

Fem OB'ere på grænsen

Efter fredagens kamp går der ni dage inden det "umulige" opgør i Herning mod FC Midtjylland, og hele fem af OB's spillere får karantæne i den kamp, hvis de pådrager sig en advarsel mod AGF.

Det er nøglespillerne Bashkim Kadrii, Janus Drachmann, Jeppe Tverskov, Marco Lund og Oliver Lund, der i givet fald vil få en spilledags karantæne i Herning.

OB og AGF ligger side om side i tabellen som nummer fem og fire med 14 point, men århusianerne har med målscoren 12-6 en bedre målforskel end OB's 13-9. Men fynboerne har i de sidste fem kampe ud af seks spillet til nul.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Fyn

Borgmester om Middelfarts jobvækst: - Først og fremmest er det et udtryk for, at mange af kommunens virksomheder klarer sig godt

Annonce