Annonce
OB

Tverskov syg før provinsbraget

OB's forsvarsgeneral Jeppe Tverskov - i baggrunden - er syg, mens Ryan Johnson Laursen - i forgrunden -stadig er ude med en skade og næppe bliver klar til de næste par kampe. Foto: Sugi Thiru
OB's forsvarsgeneral deltog ikke i træningen og Ryan Johnson Laursen er fortsat ude.

FODBOLD: OB siger ud til at være nogenlunde stærkt rustet til fredagens provinsbrag på Nature Energy Park mod AGF, der for første gang i otte år netop har vundet fire Superliga-kampe i træk efter en valen start på sæsonen.

Men det bekymrer da en anelse, at OB's forsvarsgeneral og spilstyrer Jeppe Tverskov onsdag var syg og ude af stand til at deltage i onsdagens formiddagstræning på bane 1 i Ådalen.

Ryan Johnson Laursen var ikke tilstede og arbejder fortsat på at kunne komme til at deltage i træningen efter snart tre ugers pause på grund af en den muskelskade, som han pådrog sig i låret i hjemmekampen mod Sønderjyske.

Nytilkomne Alexander Juel Andersen vil være et oplagt alternativ til Jeppe Tverskov, hvis sygdommen holder Tverskov væk fra AGF-kampen. Men det vil være en svækkelse, fordi Tverskovs teknik og afleveringsspil er bedre og mere afklaret end den tidligere Vendsyssel-spiller.

OB har netop meddelt på twitter, at man regner med at få solgt 10.000 billetter til kampen. Hele Richard Møller Nielsen-tribunen vil være et blåt-hvidt hav af 3500 tilskuere, der holder halstørklæder op.

Annonce

Fem OB'ere på grænsen

Efter fredagens kamp går der ni dage inden det "umulige" opgør i Herning mod FC Midtjylland, og hele fem af OB's spillere får karantæne i den kamp, hvis de pådrager sig en advarsel mod AGF.

Det er nøglespillerne Bashkim Kadrii, Janus Drachmann, Jeppe Tverskov, Marco Lund og Oliver Lund, der i givet fald vil få en spilledags karantæne i Herning.

OB og AGF ligger side om side i tabellen som nummer fem og fire med 14 point, men århusianerne har med målscoren 12-6 en bedre målforskel end OB's 13-9. Men fynboerne har i de sidste fem kampe ud af seks spillet til nul.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense For abonnenter

Testkørsler på vej: På én strækning især vil der snart køre letbanetog

Odense

Yderligere to weekender med vejlukning - mandag begynder skinnearbejde i kryds

Annonce