Annonce
OB

Tverskov får kræfterne tilbage

Jeppe Tverskov regner med at være frisk fredag aften. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Jeppe Tverskov jogger en tur inden fredagens aftenbrag.

FODBOLD: Han medvirkede ved torsdagens træning efter at have været væk dagene før. Dog stod Jeppe Tverskov lige over i det sidste spil til to mål efter en dialog med lægen.

- Jeg har haft en virus eller infektion og været meget svag de sidste par dage og ikke kunnet holde noget indenbords. Jeg mangler lidt energi i dag og håber at bygge på i løbet af dagen, sagde Jeppe Tverskov efter torsdags-træningen.

- Det er godt lige at få pulsen lidt op, når man har været ramt og ligget lidt. Det var godt at få rørt sig og måske skal jeg lige lunte en tur i morgen formiddag, men ellers er jeg ikke besværet, siger Tverskov.

- AGF-kampene er altid sjove. Det er et af de hold, som vi kommer til at ligge og kæmpe med om top seks. AGF har på papiret et godt hold, men har ofte haft svært ved at fungere. Men de har fået styr på defensiven og lagt på i offensiven. De giver ikke meget væk, mener OB's forsvars-styrmand.

- Det kan godt være, at kampen kan få et lidt mere defensivt aftryk, men det lægger ingen mærke til, fordi der bliver mange dueller og meget gang i den. Der er altid meget knald på og kampen bliver aldrig spillet langsomt, fastslår Tverskov.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce