Annonce
OB

Tverskov får kræfterne tilbage

Jeppe Tverskov regner med at være frisk fredag aften. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Jeppe Tverskov jogger en tur inden fredagens aftenbrag.

FODBOLD: Han medvirkede ved torsdagens træning efter at have været væk dagene før. Dog stod Jeppe Tverskov lige over i det sidste spil til to mål efter en dialog med lægen.

- Jeg har haft en virus eller infektion og været meget svag de sidste par dage og ikke kunnet holde noget indenbords. Jeg mangler lidt energi i dag og håber at bygge på i løbet af dagen, sagde Jeppe Tverskov efter torsdags-træningen.

- Det er godt lige at få pulsen lidt op, når man har været ramt og ligget lidt. Det var godt at få rørt sig og måske skal jeg lige lunte en tur i morgen formiddag, men ellers er jeg ikke besværet, siger Tverskov.

- AGF-kampene er altid sjove. Det er et af de hold, som vi kommer til at ligge og kæmpe med om top seks. AGF har på papiret et godt hold, men har ofte haft svært ved at fungere. Men de har fået styr på defensiven og lagt på i offensiven. De giver ikke meget væk, mener OB's forsvars-styrmand.

- Det kan godt være, at kampen kan få et lidt mere defensivt aftryk, men det lægger ingen mærke til, fordi der bliver mange dueller og meget gang i den. Der er altid meget knald på og kampen bliver aldrig spillet langsomt, fastslår Tverskov.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce