Annonce
Indland

TV2 rykker 22-nyheder for at fange flere seere

TV2 rykker 22-nyhederne og laver nu sendeflade om aftenen. Nyhederne har været et flagskib på TV2 siden kanalen gik i luften i 1988. Her et billede fra premieredagen. (arkiv)

TV2 rykker 22-nyhederne en halv time frem og omdanner sin sendeflade i den absolutte primetime.

Annonce

TV2 lukker 22-nyhederne og laver ny "nyhedsflade" fra klokken 21.30 til 22.20.

Skiftet sker fra 28. januar 2019. TV2 oplyser, at 22-nyhederne har kørt siden 1992.

- Det gør vi af flere grunde. Vi gør det primært, fordi der sidder flere seere foran tv-skærmen klokken 21.30 end klokken 22.00, og dermed går vi efter at optimere antallet af seere, som kan få gavn af vores nyhedstilbud, siger nyhedschef på TV2 Jacob Kwon til Mediawatch.

Omlægningen vil ikke få betydning for antallet af medarbejdere, der står for nyhederne. Indholdet får til gengæld en overhaling.

- Det bliver en nyhedsudsendelse med højere tempo og lidt flere historier.

- Hvor 22 Nyhederne i dag er rimelig frit stillet til at kigge andre veje, fordi udsendelsen ligger så sent og er dagens sidste af de store nyhedsudsendelser, vil en ny 21.30'er være mere tro mod dagens nyhedsbillede, siger Jacob Kwon til Mediawatch.

Udspillet kommer, kort efter at DR har annonceret, at kanalen rykker TV Avisen frem til klokken 21 fra 21.30.

Omlægningen kommer som en del af en strategi om at få flere ressourcer til dansk fiktion og dokumentarer, uddyber TV2 i en pressemeddelelse. Derfor omfatter ændringerne hele sendefladen fra klokken 20 til 22:20.

- Vi har gennem de seneste år øget vores ambitioner markant inden for dansk fiktion og dagsordensættende dokumentarer.

- Det er dyre programmer, og samtidig er det genrer, der er noget af det mest attraktive indhold på vores streamingtjeneste, og det er blandt andet disse programmer, vi vil lave flere af, skriver kanalchef Lotte Lindegaard i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce