Annonce
Danmark

TV Syd fortsætter ned ad glidebanen

Karsten Hønge

Biossagen: En debat med direktør for TV Syd, Betina Bendix, er som at holde på et stykke vådt håndsæbe. Igen illustreret i avisen den 12. februar. Hele tiden smutter Bedix ufint udenom mine spørgsmål, og lægger til gengæld nye lag på manipuleringen af sagen om Bios-Falck.

Jeg kan dokumentere at TV Syd i samarbejde med direktør for Bios, Morten Hansen og hans kone, førte an i en usmagelig og fuldstændig forvredet historie omkring valgstøtte fra en faglig klub. Til det skriver Betina Bendix: "Som journalister har vi pligt til at beskytte vores kilder. Derfor kan jeg ikke gå ind i en nærmere drøftelse af, hvor oplysningerne om Hønges valgkampsbidrag kom fra". Jo, du kan! For oplysningerne stammer fra MIG SELV. Men I fremstillede det som noget skummelt, som I havde gravet op. Bios direktøren og hans kones engagement er også klart dokumenteret. Hvorfor lægger TV Syd sig dog ikke bare fladt ned og undskylder?

Da TV2 Fyn opdagede sagens rette sammenhæng bragte de et længere indslag, hvor den skriftlige dokumentation også kommer på skærmen. Altså den, som Bendix skjuler. En ting er direktøren, men hvad siger journalisterne på TV Syd? Hvor er jeres faglige stolthed? Vil I stå tilbage for jeres kolleger på TV Fyn, eller er der bare forskel på jeres faglige professionalisme?

Direktør Bendix opfører sig som en højrefløjsaktivist med tunnelsyn, når hun skriver om mig: "Han kæmpede i Regionsrådet hårdt for at drive Falcks konkurrent ud af landet, og få Falck tilbage til opgaven med ambulancedriften". Løgn fra ende til anden, og alle med interesse for sagen ved det.

Mit mål har altid været tryghed for befolkningen og ordentlige arbejdsforhold for de ansatte. Det er politikeres opgave at stille kritiske spørgsmål, også til Bios. Som venstreorienteret har jeg ingen følelser for det ene privatkapitalistiske firma frem for det andet, og i øvrigt mener jeg at ambulancedrift ligger aldeles fint i offentligt regi. Det grove unuancerede angreb fra Betina Bendix er kampagnejournalistik, og en skamplet på TV Syd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fynske Motorvej: Tre biler kørt sammen

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Sydfyn

Det flyder med vildsvin: Nummer seks drevet i land på Ærø

Annonce