Annonce
Kerteminde

Tv-par har svært ved at sælge retroguld på Fyn: - Fynboer vil jo ikk' gi' no'et for no'et

Michael Christiansen og Helle Vilsbæk er lige kommet hjem fra Sverige med deres varevogn fyldt af nye varer til butikken. Foto: Mette Louise Fasdal
Sidste år flyttede Helle Vilsbæk og Michael Christiansen deres forretning "Habengood" fra en strøgplacering på Frederiksberg i København til en slægtsgård ved Langeskov. De holder af at være midt i den landelige idyl, men de oplever, at kunderne kan være svære at få til at købe de retro-ting, parret sælger.

Langeskov: - Hr. og fru Fynbo må lige stramme sig an.

Egentlig var Helle Vilsbæk og Michael Christiansen, som er kendt fra DR's programmer "Antikduellen" og "Skattejægerne" lidt advaret på forhånd, da de sidste år flyttede deres forretning, "Habengood" fra en strøgplacering på Frederiksberg i København til landelig idyl ved Langeskov.

De var blevet trætte af bo i byen, og lysten til at prøve noget andet havde meldt sig.

På Odensevej 46 ved Langeskov fik de mulighed for at leje sig ind på en gammel slægtsgård med store vidder, charme og muligheder.

De fik en placering tæt på motorvejen, hvor også fynboer og jyder, der skal hjem til hovedlandet, kunne finde dem, og de fik lejlighed til at kunne kombinere erhverv og bolig.

Beliggenheden var på alle muligheder optimal, tænkte de, da de åbnede deres forretning i september i fjor. En forretning, der bugner af det retro-guf, som de selv er rundt og støve op - både i ind - og udland.

Her godt og vel et halvt år efter, at de åbnede, er det med et stort smil, de kigger rundt på det sted, de bor.

- Det er svært ikke at holde af det her, siger Michael Christiansen og kigger sig rundt.

Han og Helle Vilsbæk byder på status-kaffe på terrassen til den gamle gård. En forårssol hænger på himlen. Fuglene har pudset noderne af, og der er grøn horisont, så længe øjet rækker.

- Det er et virkelig skønt sted. Vi holder meget af at være her, fastslår han.

Annonce

Fynboer mangler mod

Midt i glæden over at være flyttet ud i provinsen for at få højere til loftet melder der sig desværre også det lidt ærgerlige "aber dabei."

- På 13-skalaen ligger vi nok på en 8'er. Vi havde forventet, at det kunne blive svært, så det forbavser os ikke, at det er det, men det er nu udfordrende, at det er så svært, mener Michael Christiansen.

Både han og Helle Vilsbæk understreger, at de har virkelig gode kunder, som gerne vender tilbage til dem.

- Vi har fået flere faste kunder fra Odense og Nyborg, og det er virkelig dejligt, fortæller Helle Vilsbæk

- Men vi har også mange, som vi godt har på fornemmelsen, at de kommer ikke tilbage. De køber heller ikke noget, forklarer hun

Hun oplever særligt, at kunderne på Fyn ikke er så gode til at træffe en hurtig beslutning, som det var tilfældet i København.

- De skal altid lige hjem og summe over det, og så mangler modet også ind i mellem. Modet til at skille sig ud. I København ville det ikke være et problem. Det vil tværtimod være vigtigt at kunne gøre det. Kunderne på Fyn kan have en tendens til at tænke: - Hvad mon andre vil tænke?

- Ja, når der kom kunder ind i butikken på Frederiksberg, så var det med: "Jeg skal have den, og den skal gerne pakkes ind." Sådan oplever vi det slet ikke her på Fyn. Der er virkelig en vis tilbageholdenhed, tilføjer Michael Christiansen og understreger, at de mennesker, der lægger vejen forbi Habengood, virkelig er søde og imødekommende, men de er bare sjældent parate til en handel.

Genbrug er ikke skrammel

I forretningen kæmper de også med, at der er flere, der forbinder genbrugsting med loppemarked.

- Genbrug er ikke loppemarkeder. Den opfattelse vil vi gerne have ændret på, forklarer Michael Christiansen.

Sætningen "den kan vi finde billigere på et loppemarked" hører han og Helle Vilsbæk jævnligt i butikken.

- Det er jeg bare sikker på, at de ikke kan. Alt, hvad vi har her, er nøje udvalgt, og der er også tænkt over, hvordan det er placeret, pointerer han og understreger, at der findes genbrug, som er skrammel, og så er der genbrug, som ligger i det, der betegnes som "high end."

- Vi ligger lige midt i mellem, mener han.

- Du kan få mange ting med hjem her fra for 500 kroner. Du vil kunne få mere, end hvis du gik i en antikbutik. Vi er almindelige menneskers antikbutik, fastslår Michael Christiansen.

- Ja, vi er en indretningsbutik, hvor folk kan finde sjove alternative, så de kan skabe deres egen stil derhjemme, forklarer Helle Vilsbæk.

- Folk skal bare turde.

Parret ved godt, at de ikke bliver for evigt i Langeskov. For sådan er livet også for dem. Der må gerne komme noget forandring. Så de vil også gerne drive forretning i udlandet - måske i Sverige eller Frankrig.

- Men lige nu skal det altså give mening at drive forretning på så mange kvadratmeter, som vi har her. Ellers kunne vi ligeså godt bo i et lille hus i Faaborg og så have et lager til vores varer, forklarer Michael Christiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Annonce