Annonce
Odense

Tv-kok: Smager på fynsk mad

Når tv-kokken Tareq Tayler drager rundt med den internationale madudsendelse Nordic Cookery, besøger han flere steder på Fyn.

Udsendelsen bliver sendt til 25 lande i sommeren 2015. 80 millioner husstande har mulighed for at kigge med.

Tv-kokken Tareq Taylor bliver udsat for lidt af hvert, når han lægger vejen forbi Fyn for at lave nye programmer til sæson 3 af Nordic Cookery. Første udfordring bliver at skaffe råvarer til det første måltid, som skal optages på Tåsinge med udsigt til Svendborg by. Jagten foregår med harpun under vandet og resulterer forhåbentlig i en god fangst.

På sin tur rundt på Fyn skal kokken besøge en række producenter til det store fødevaremarked Kulinarisk Sydfyn i Svendborg, lave mad i Egeskovs park, besøge Gundestrup Mejeri & Bryghus samt Aqua Vitae Sydfyn. Optagelserne slutter af tirsdag den 1. juli, hvor kokken tilbereder fynske råvarer foran H.C. Andersens Hus.

Annonce

Planlægger de rigtige locations

Projektleder Carsten V. Nielsen fra Udvikling Fyn har gennem længere tid været i gang med at planlægge de helt rigtige locations til programmet, så Fyn bliver præsenteret på bedste vis.

- Tareq Taylors programmer er et suverænt udstillingsvindue for de fynske fødevarer, den fynske natur og og for de oplevelser og den madkultur, som vi har her på Fyn, siger Carsten V. Nielsen.

- Med så mange potentielle seere og distribution til hele verden er der ingen tvivl om, at programmet kommer til at få stor betydning for brandingen af Fyn som en unik destination for turister med interesse for fødevarer af høj kvalitet, siger han.

Fire udsendelser fra Danmark bliver en del af Nordic Cookery sæson 3. Hver udsendelse varer 30 minutter og optages i sommer og sendes i 2015.

Program

Lørdag den 28. juni

Eftermiddag: Undervandsjagt (Nicus Nature) + madlavning på Skansen, udsigt mod Svendborg

Søndag den 29. juni

Formiddag: Besøg på Kulinarisk Sydfyn fødevaremarked, besøg hos forskellige producenter etc.

Eftermiddag: Egeskov Slot – optagelser på slottet og i parken sammen med greven samt madlavning i parken.

Mandag den 30. juni

Formiddag: Besøg hos producenter, Gundestrup Mejeri & Bryghus, Aqua Vitae Sydfyn.

Eftermiddag/aften: Tareq Taylor er ikke til stede, pause i optagelserne/landskabsoptagelser.

Tirsdag den 1. juli

Formiddag: Besøg på H.C. Andersen Museet klokken 10.

Eftermiddag: Sejlads med Åfarten klokken 14. Madlavning ved H.C. Andersens Hus klokken 16.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

April 1960: Gadegennembrud i Nørregade

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Fyn

Sådan har corona ramt Fyn: Få overblikket over de nyeste tal fra myndighederne

Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Nordfyn

Den sidste vinder i avisens kampagne er fundet: Lone har købt havegrej og dagligvarer i Otterup

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce