Annonce
Kultur

TV 2 rykker ud med Anna Pihl

- Jeg har spurgt alle de betejente, jeg har talt med, hvorfor de fandt på at vælge politiet. De fleste svarer, at de gerne vil vgøre en forskel til det bedre, siger skuespilleren Charlotte Munck, der har rollen som Anna Pihl.

SIRENER: Mandag bliver rendyrket kriminalaften, når TV 2 starter dramasatsningen om politibetjenten Anna Pihl

Annonce

Sidst var det en mandlig strisser på det idylliske Samsø. Denne gang er det en kvindelig ditto i det barske København.

"Anna Pihl" bliver TV 2's store forårssatsning på dramafronten, og tv-stationen har valgt at spille på det sikre politikort, når det gælder om at lokke seerne til skærmen. Serien går altså i samme spor som netop den populære "Strisser på Samsø" og Danmarks Radios to succeser "Rejseholdet" og "Ørnen.

- Vi har jo selv haft succes med "Samsø", og vi har da lagt mærke til, at Danmarks Radio har haft et par politiserier, som er gået rigtigt godt. Men vi har ikke haft historien om den enkelte, ganske almindelige betjent i uniform, så den nappede vi. Og så ville vi gerne have en kvindelig heltetype, sagde TV 2's dramaredaktør Camilla Hammerich, ved torsdagens præsentation af serien på Politiskolen i Brøndby.

Og skal man sammenligne, så mener redaktøren, at "Anna Pihl" er tættest på "Strisser på Samsø" - og den ny serie har da også fået undertitlen "Strisser i storbyen". Hovedperson og seriens absolutte omdrejningspunkt bliver Anna Pihl (spillet af Charlotte Munck), der er nystartet politibetjent og enlig mor.

- Efter et par gruppefortællinger med "Hotellet" og "Forsvar" vil vi gerne sætte fokus på én person. Det bliver så Anna Pihl, der er et moderne menneske, som gerne vil håndtere et spændende og krævende job, samtidig med at privatlivet skal fungere, siger Camilla Hammerich.

Anna, 31 år, nystartet politibetjent på Station Bellahøj. Københavns største politidistrikt. Er fraskilt og har sønnen Mikkel. Er opvokset - på godt og ondt - med en far, der var kriminalkommissær og vil gerne bevise sig selv overfor ham. Spilles af Charlotte Munck (37), der tidligere har været medvirket i film som "En kort, en lang" og "Den eneste ene".
Annonce

Hektisk med humor

Anna Pihl er 31 år og fraskilt mor til Mikkel på knap fem år. Hun er netop flyttet til København, hvor hun er nyansat på Station Bellahøj, som med den jævnaldrende kollega Mikalas (spilles af Iben Hjejle) ord, dækker alt fra de rige i Svanemøllekvarteret over Hr. og Fru Danmark i Vanløse til Nørrebros indvandrere - med andre ord et tværsnit af den danske befolkning.

TV 2 vil med serien tæt på den enkelte menneskeskæbne.

- Anna skal give et billede af en ressourcestærk person, som stadig er et almindeligt menneske, hvori man kan genkende sig selv, siger Adam Price, der er seriens hovedforfatter.

- Samtidig er det ikke en klassisk "hvem gjorde det?", hvor der er et mord, som så skal opklares. Vi skal hele vejen rundt om Anna og følge hendes kamp for at få privatlivet og det professionelle til at hænge sammen, siger Adam Price.

Et af konfliktpunkterne er Anna Pihls far Henning (Kurt Ravn), som er pensioneret kriminalkommissær, der for nylig er blevet enkemand og ikke er helt tilfreds med datterens karrierevalg. Andre biroller er kollegaerne Kim (Paw Henriksen) og Martin (Claes Bang), der ligesom instruktører og manuskriptforfattere har været med Københavns Politi på patrulje for at komme så tæt på miljøet som muligt.

Fakta

- "Anna Pihl", dansk politiserie, produceret af TV 2 og Cosmo Film.
- Skrevet af Adam Price, Dorte Høegh og Carsten Rudolf.
- Afsnit 1-5 er instrueret af Carsten Myllerup, der blandt andet også har lavet filmen "Midsommer", samt julekalenderen "Jesus og Josefine" og filmen "Oskar og Josefine".
- Afsnit 6-10 er instrueret af Morten Arnfred, der har blandt andet har instrueret film som "Lykkevej", "Den store dag" og "Taxa".

Martin, 36 år, betjent på Station Bellahøj. Charmerende og direkte, men også med en fortid, som ikke vil slippe ham. Spilles af Claes Bang (38), der tidligere har spillet med i film som "Under overfladen" og "Nynne".
Annonce

Seertal afgør succesen

TV 2 vil ikke fortælle, hvad det har kostet at producere de foreløbigt ti afsnit, men gerne sige, at den har været dyr.

- Dansk drama er meget dyrt at lave, og det her ligger i den dyre ende, selv om vi ikke er oppe i nærheden af Krøniken, siger Camilla Hamme-rich.

Redaktøren er ikke meget for at komme med et succeskriterium for seertallene.

- Det bliver jo kastet i hovedet på mig om 14 dage. Den sendes ikke søndag, så vi drømmer ikke om at komme i nærheden af Krøniken. Men vi vil være rigtigt glade for et seertal i nærheden af en million, siger Camilla Hammerich, der dog gerne afslører, at seriens liv afhænger af, hvor mange, der vil se den.

- Vi sender den nogle gange, og så får vi at se. Men det er seertallene, der afgør det om der kommer en sæson mere. Sådan er virkeligheden, konstaterer Camilla Hammerich.

Serien bliver placeret mandag klokken 20, og dermed bliver mandag en rendyrket kriminalaften. "Anna Pihl" vil blive efterfulgt af kriminalmagasinerne Station 2 og Station 2 Efterlyst.

"Anna Pihl" har premiere mandag 13. februar kl. 20.

Kim, 32 år, betjent på Station Bellahøj, kaldes på grund af sine initialer KGB og er en meget insisterende, korrekt, men til tider lidt firkantet politimand. Spilles af Paw Henriksen (29), der tidligere har medvirket i blandt andet tv-serien "Hotellet" .
Jan, 42 år, Annas bofælle og udlejer. Arbejder på et meningsmålingsinstitut og har en imponerende paratviden om segmenter og danskernes vaner. Er bøsse med uheld i kærlighed og ser lidt en familie i Anna og hendes søn. Spilles af Peter Mygind, der er kendt for alt mellem teater, Score-Kaj, tv-vært og "Vild med dans".
Eva, 45 årig vicekriminalkommissær. En skarp begavelse, en arbejdsnarkoman, kaldet Isdronningen blandt betjentene. Spilles af Tammi Øst, der bl.a. er kendt for roller i "Rejseholdet"m "Taxa", "En kort en lang" - og for tiden er aktuel i Bellevue Teatrets forestilling "K.R.O.P.".
Henning, 59 år, Annas far. Forhenværende kriminalkommissær i drabsafdelingen, der valgte at lade sig pensionere tidligt for at nyde otiummet med hustruen Grethe, der dog døde pludseligt. Sortseer, der er stærkt påvirket af konens død. Spilles af Kurt Ravn (58), der har medvirket i blandt andet "Matador", "Bryggeren" og utallige andre film og tv-serier.
Mikala, 35 år, og Annas nærmeste kollega. Rutineret efter 10 år på jobbet og kender af de skrevne og uskrevne regler, som hører til jobbet. Spilles af Iben Hjejle (34), der tidligere har medvirket i film som "Mifunes sidste sang" og "blinkende lygter".
Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Kerteminde For abonnenter

Borgmester foreslår letbane-etape til Lindø: Vil gerne drøfte Radikales letbane-drømme

Annonce