Annonce
Erhverv

Tusindvis af Kochhuse trænger til en kærlig hånd: Tømrer kendt fra TV har fundet særlig niche hos fynsk ikon

Jens Peter Koch (th.), søn af Jens Preben Koch, mødte op til receptionen hos Dennis Salomonsen (tv.) sammen med sin hustru Inger Koch (i midten). Jens Peter Koch blev allerede taget med på råd, før Dennis Salomonsen valgte at starte sit firma, der udelukkende renoverer kochhuse. Foto: Jonas Nyeng
Dennis Salomonsen, der blandt andet er kendt fra tv-programmet ”I hus til halsen”, har valgt at specialisere sig i renoveringer af de mange tusinde huse, som Jens P. Koch formåede at få bygget fra 50’erne og frem til starten af 80’erne. Fredag fik han overrakt det originale logo fra Jens P. Koch & Co.

Odense: For mange vil Dennis Lindequist Salomonsen være kendt som tømreren, der hjælper nødlidende boligejere med at få renoveret deres huse, så de kan sælges i forbindelse med DR-programmet ”I hus til halsen”. I de kommende år satser han dog på at blive lige så kendt som tømreren, der er bedst, når det handler om renoveringen af de mange tusinde parcel- og rækkehuse, som den fynske bygmester Jens Preben Koch fik bygget over tre årtier.

Jens P. Koch & Co A/S byggede fra 50’erne og frem til 80’erne omkring 12.000 huse, som i langt de fleste tilfælde blev bygget ud fra en standardiseret model, som pludseligt gav familier med mere beskedne pengepunge mulighed for at købe deres eget hus. Og det er specifikt de huse, som Dennis Salomonsen har valgt at specialisere sig i igennem firmaet Kochhus & Co.

- Vi arbejder kun med renoveringer af Kochhuse og takker pænt nej, hvis der er nogen, der vil hyre os til noget andet. Vi tror på, at vi kan stå med et stærkere produkt på den måde. Og der er altså rigtigt mange Kochhuse, som for alvor begynder at trænge til at blive renoveret. Som jeg ser det, er det omkring halvdelen af Kochhusene, som skal renoveres lige om lidt, fortæller Dennis Salomonsen, der fredag åbnede firmaets nye byggeudstilling på Elmelundsvej.

Annonce

Arvtager af historien

I forbindelse med fredagens reception fik Dennis Salomonsen overrakt Jens P. Kochs originale metallogo af Lene Stoltenborg, der er enke til Folmer Stoltenborg, som var direktør i firmaet igennem mere end 30 år, og Jens Preben Kochs søn, Jens Peter Koch, var også mødt op for at se den nye udstilling.

Jens P. Koch stod igennem tre årtier for byggeriet af omkring 12.000 boliger, der for langt de flestes vedkommende var bygget ud fra en standardiseret model, som man i dag kender under navnet typehuse. Foto: Fyens Stiftstidende


Der er altså rigtigt mange Kochhuse, som for alvor begynder at trænge til at blive renoveret. Som jeg ser det, er det omkring halvdelen af Kochhusene, som skal renoveres lige om lidt.

Dennis Salomonsen, byggeleder og medindehaver af Kochhus & Co.


Det var dog langt fra første gang, at Dennis Salomonsen mødte Jens Peter Koch.

- Jeg ville ikke gå så direkte ind i det, hvis jeg ikke havde familiens velsignelse. Så før jeg stiftede virksomheden, fremlagde jeg hele konceptet for Jens Peter Koch, der sagde, at hans far ville have været stolt over det stykke arbejde, jeg havde lavet. Det blev jeg selvfølgelig meget glad for.

Annonce

Standardisering som mål

Mens nogle husejere efterlyser skræddersyede løsninger, der får deres hus til at skille sig ud, handler hovedkonceptet bag Kochhusene og Dennis Salomonsens firma om standardisering.

Lene Stoltenborgs nu afdøde mand, Folmer Stoltenborg, var igennem en lang årrække ansat som direktør i Jens P. Kochs byggefirma og tog firmaet særegne metallogo med sig hjem, da firmaet endte med at gå konkurs i starten af 80'erne. Skiltet får nu lov til at hænge hos Kochhus & Co på Elmelundsvej. Foto: Jonas Nyeng

- Standardisering er efter min mening vejen frem, hvis byggeriet overhovedet skal have mulighed for at kunne følge med den renoveringsbølge, vi står overfor. Som jeg ser det, skal håndværksfirmaerne være specialister i enkelte ting i stedet for at kunne det hele, siger Dennis Salomonsen, der mener, at Jens P. Koch fortjener en langt større anerkendelse, end han har fået.

Af samme grund valgte Dennis Salomonsen også at gå aktivt ind i projektet, da han i efteråret 2019 blev kontaktet af John Rendboe, der arbejdede på en bog om Jens P. Koch.

- John og jeg besøgte efterfølgende tidligere ansatte, bestyrelsesmedlemmer og hans søn for at høre alle historierne fra dengang. Det var en fantastisk rejse at være med på, når jeg nu havde lovet mig selv at løfte Jens P. Kochs historie, hvis jeg fik mulighed for det, siger Dennis Salomonsen, der peger på, at Kochhus & Co efterfølgende betalte for udgivelsen af bogen ”Jens P. Koch – Manden der ville bygge Danmark”.

Den nye byggeudstilling har åben hver søndag fra klokken 13 til 16.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Professor efter omdiskuterede klimaanbefalinger: Færre biler giver nye muligheder i Odense

Kerteminde For abonnenter

Hvor tæt kan bådene pakkes på marinaen? - Arkitekten kender ikke meget til sejlsport, siger sejler

Odense For abonnenter

Kerteminde vogter miljøet i Odense Fjord: Er ikke med i ny gruppe, der vil redde fjorden

Assens

Tina undrer sig over 'sandstrandsrabatter' i industriområde: - Det ville passe så fint, hvis vi var en vesterhavskommune, men det er vi ikke

Annonce