Annonce
Odense

Tusinder strømmer i bad for at se Galschiøts skulptur

Abrahams børn. Odense- og verdenskunstneren Jens Galschiødts skulpturprojekt på Silkeborg Bad slår alle rekorder. Besøgstallet på vej mod 5000.

Flere end fire tusind har været i Silkeborg Bad for at se Odense-kunstnerens dialogprojekt

700 gav en grand opening og modtagelse af Galschiøts Fundamentalism skulptur og projektet Abrahams børn. Indtil nu har der været over 4000 besøgende, som har været usædvanligt interesserede i både budskabet og kunstværket. Det er dobbelt så mange som der normalt besøger KunstCentret Silkeborg Bad. Udstillingen har åbent indtil 19. april.

Ferniseringen varede ikke mindre end syv timer. Biskop Henrik Stubkjær holdt åbningstalen.

Fotografen Jens Schlosser har lavet en spændende time-lapse film, hvor han med biskoppens bevægende tale som underlæg beskriver arbejdet med at opsætte skulpturen og stemningsbilleder fra ferniseringen.

Men det allervigtigste: - dialogen fungerer. Udover udstilling af skulpturen har museumsdirektør Iben From opbygget nogle spændende dialogrum med quiz, citatsøgning, læseafdeling og kommentar-vægge.

Hvornår har man sidst hørt om, at tusindevis af mennesker besøger en udstilling og går i dialog med hinanden omkring noget så tungt som religioners dogmer sat i relation til vores og andres civilisation.

Den kæmpestore skulptur, som har været undervejs i årevis på værkstederne i Næsby. Nu har den haft premiere i Silkeborg.
Odense-kunstneren Jens Galschiøt har bragt sig i centrum af debatten både med sine taler og med sin skulptur, der udstilles i Silkeborg.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hold jer væk: Ældre dieselbiler får adgang forbudt i det centrale Odense

Annonce