Annonce
Odense

Tusinder nappede den forbudte smutvej

HCA Marathon 2016
  • Den nye p-kælder var en speciel oplevelse for løberne - nyt og hamrende flot - undtagen "opløbet", som bed i røven
HCA Marathon 2016

De meget snu løbere valgte at hygge sig på det krappe opløb fra den nye p-kælder under TBT-byen. Andre ville ikke bøje sig for sølle 30-40 meter med voldsom stigning og gav den bare gas.

Det fortrød de så på toppen, hvor de måtte erkende, at murene i kælderen havde været et tegn på, at det herfra kom til at gøre svidende ondt på de sidste 10-12 kilometer.

- Hvor bisset.

- Den bider i røven.

- Har de indlagt bjergspurt?

Kommentarerne var flittige og fiffige, for trods alt var kræfterne ikke brugt helt op endnu, og musklerne i benene virkede stadig rimeligt effektive. Men præcis her ved 31 kilometer har maraton-løbet ry for at vise sig fra sin nådesløse side. Det er her rigtige mænd og kvinder skal sætte sig i respekt og vise, at de kan klare muren.

Den slags vendepunkter har alle maratonløb. Det kan være en vindblæst strækning, i gamle dage var det banebroen i Bolbro og andre gange er det bare en hamrende kedelig strækning med udsyn som på en vej, der fortaber sig i ørkenens horisont.

Nu ved de, at den i Odense begynder med en topgejlet parkeringskælder, hvor der til hverdag kan parkeres, så det er en fryd for bilisterne. Med et nyt system, der nærmest afliver p-afgifter, og lempelige aften- og nattevilkår.

Annonce
HCA Marathon 2016

Her var det lige så gratis som for de tusinder af løbere, der dykkede ned i kælderen fra Skibhusvej-Thomas B. Thriges Gade. Med den originale nedkørsel under jernbanen og stationsvejen, bevæger man sig ind ind i et tiltalende miljø. Nymalede p-båse, blank superlak, effektlys og masser af solskinsgult.

Ved selvsyn kunne man tjekke, hvordan den udskældte mulighed for at skyde genvej under jorden fra havnebyen til midtbyen, fungerer. Meget enkelt. Ingen bomme, ingen blå blink eller advarsler.

Hvis man gætter på, at det bliver svært at holde bilisterne væk fra den rute, som søndagens underjordiske maraton benyttede, så er det ikke noget dårligt gæt. Fra nord til city uden vejarbejde og byggerod, det lyder for godt til at være sandt, og kommunen vil meget gerne havde det sådan. At det ikke er sandt. For nogle løbere var det et kærkomment afbræk i regnvejrets monotoni og lejlighedsvise haglvejr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Før konkurs i kemisagen: Købte båd, betalte private regninger og flyttede 11 biler over i nyt firma

Nyborg

75-årig giver et nap med i børnehaven

Leder For abonnenter

Rygeforbud på boldbaner: Hvorfor er S, V og K så vattede?

Hvis man vil nå et bestemt mål, skal man nødvendigvis lægge konkrete planer for, hvordan man kommer derhen. Ellers når man ikke frem. Derfor gør Odenses radikale rådmand, Susanne Crawley Larsen, ret i at ærgre sig over, at et politisk flertal bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Konservative i kommunens økonomiudvalg i sidste uge nedstemte et forslag om at indføre et rygeforbud på kommunens boldbaner. For det er, som Crawley Larsen påpegede, uambitiøst at stemme forslaget ned: ”Og det flugter meget dårligt med, at vi har vedtaget den mest ambitiøse rygepolitik, hvor vi i 2025 skal have den første røgfri generation. Det kan blive svært at nå, når vi er så fodslæbende”, som hun sagde til avisen. Kommunen har en politisk vision om at få en røgfri generation i 2025 og et helt røgfrit Odense i 2030. Det er meget ambitiøse mål – ja, ligefrem overambitiøse, hvis man spørger den konservative rådmand Søren Windell. Det er imidlertid et faktum, at man er nødt til at tage meget ambitiøse initiativer, hvis man vil gøre sig håb om at indfri meget ambitiøse mål. Derfor var forslaget om tobaksfri boldbaner og et røgfrit Odense Stadion på sin plads. Og derfor var det indlysende, at Susanne Crawley Larsen i sidste uge meddelte, at hun vil fortsætte kampen mod rygningen. ”Man kommer til at høre fra mig igen”, sagde hun – og det kan man så, alt efter temperament, tage som en trussel eller et løfte. Sikkert og vist er det, at også Socialdemokratiet, Venstre, Konservative og resten af byrådet er nødt til at forholde sig til den ambitiøse – eller overambitiøse – rygemålsætning. For hvis man virkelig vil gøre Odense til en røgfri by om blot 10 år, skal man stoppe med at sniksnakke og i stedet handle. For man er nødt til at tage langt mere omfattende initiativer end blot at foreslå et banalt rygeforbud på en boldbane. Og man er nødt til at opgive den vattede holdning, som de tre store partier i byrådet har lagt for dagen i denne sag. Sagen er, at Odense ikke bliver røgfri af sig selv. Og derfor må politikerne udvise mere mod, end de tre store partier i Odenses økonomiudvalg har gjort.

Odense

Palle Krabbe i Rismarken

Middelfart For abonnenter

Storpolitik i strandkanten: Lodsejere fik afløb for frustrationer om Baltic Pipe

Fyn

'Groft uforsvarligt': Entreprenør-ægtepar fra kemisagen på vej mod konkurskarantæne

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];