Annonce
Indland

Tusinder af færinger til uofficiel indvielse af stor tunnel

Tusinder af færinger gik søndag i den nye tunnel under fjorden mellem Nordøernes hovedstad, Klaksvig, og bl.a. Strømøen, hvor Tórshavn ligger.

Færingerne tyvstartede søndag med en uofficiel indvielse af et gigantisk tunnelprojekt ved til fods at tilbagelægge godt 6,2 km i den netop færdigbyggede undervandstunnel mellem Østerøen og Bordø.

Undervandstunnelen, der har fået navnet Nordøtunnelen, forbinder Klaksvig, den vigtigste og største by på Færøernes nordlige øer, med Færøernes centrale områder, herunder Strømøen, hvor Færøernes hovedstad, Tórshavn, er beliggende.

Den officielle indvielse af undervandstunnelen finder først sted den 29. april, men søndag fik offentligheden for første gang mulighed for at se tunnelen via et tilbud om til fods at passere tunnelen under fjorden mellem Klaksvig og bygden Leirvik.

Nordøtunnelen er bygget af det danske entreprenørselskab NCC, der sammen med færøske entreprenører bl.a. har måttet sprænge 420.000 kubikmeter bjerg væk. Det store projekt har kostet omkring 265 mio. kr. Projektet skal finansieres via bompenge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Nordre Havnekaj var vurderet til op mod 51 millioner kroner: Kommunen fik ni millioner kroner

Annonce