x
Annonce
Odense

Tusinder af deltagere må vente et år: Eventyrløbet er aflyst i 2020

Glade løbere ved starten på fem kilometer-løbet i 2014 - de mange tusind tilmeldte til 2020-udgaven af Eventyrløbet må vente et år, før de kan løbe den 43. udgave af det traditionsrige løb i Odense Kristi himmelfartsdag. Arkivfoto: Michael Bager.
Der bliver ingen folkefest i Odense Kristi himmelfartsdag i år - Odense Gymnastikforening har besluttet at udskyde den 43. udgave af Eventyrløbet til 2021.

Odense: De kalder det Fyns største firmafest med flere end 20.000 deltagere, men i år er festen aflyst. Odense Gymnastikforening (OGF), som arrangerer Eventyrløbet, der er et af Danmarks største motionsløb, har besluttet at aflyse årets Eventyrløbet, som ville have været den 43. udgave.

Løbet bliver først gennemført torsdag 13. maj - Kristi himmelfartsdag - 2021. Det oplyser OGF i en pressemeddelelse torsdag morgen.

"Udviklingen i denne ulykkelige situation, som ikke ser ud til at aftage på nuværende tidspunkt, er blevet mere og mere omfattende, så vi har ikke set anden mulighed end at aflyse vores arrangement i år," siger løbsleder Poul Grenaa i pressemeddelelsen.

Ifølge Poul Grenaa har det også påvirket beslutningen om at udskyde løbet til 2021, at det traditionelt foregår Kristi himmelfartsdag.

"Den tradition synes vi ikke, vi kan bryde," siger han.

Annonce

Penge retur eller overført til 2021-løbet

Det er en enig løbsledelse og styregruppe, som har besluttet at udsætte løbet et år.

"Vi ønsker her og nu, at alle vores deltagere, hjælpere, leverandører, sponsorer, samarbejdspartnere med flere ser vores beslutning om aflysning som et tydeligt tegn på, at vi tager situationen meget alvorligt. Vi skal have denne virussituation helt på afstand, før vi igen kan lave et arrangement med store forsamlinger. Vi håber samtidig, at rigtig mange vil støtte op omkring Eventyrløbet i 2021," siger Poul Grenaa.

Ifølge hovedformand i OGF Klaus Winther har 1708 løbere nået at tilmelde sig Eventyrløbet 2020 - dertil kommer et større antal forhåndsreservationer fra virksomheder, som har planlagt at stille med hold.

Alle tilmeldte deltagere kan overføre deres startpenge til næste års løb eller få beløbet retur. Alle tilmeldte får direkte besked pr. mail og kan informere sig yderligere på Eventyrløbets hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce