Annonce
Odense

Tusinder af deltagere må vente et år: Eventyrløbet er aflyst i 2020

Glade løbere ved starten på fem kilometer-løbet i 2014 - de mange tusind tilmeldte til 2020-udgaven af Eventyrløbet må vente et år, før de kan løbe den 43. udgave af det traditionsrige løb i Odense Kristi himmelfartsdag. Arkivfoto: Michael Bager.
Der bliver ingen folkefest i Odense Kristi himmelfartsdag i år - Odense Gymnastikforening har besluttet at udskyde den 43. udgave af Eventyrløbet til 2021.
Annonce

Odense: De kalder det Fyns største firmafest med flere end 20.000 deltagere, men i år er festen aflyst. Odense Gymnastikforening (OGF), som arrangerer Eventyrløbet, der er et af Danmarks største motionsløb, har besluttet at aflyse årets Eventyrløbet, som ville have været den 43. udgave.

Løbet bliver først gennemført torsdag 13. maj - Kristi himmelfartsdag - 2021. Det oplyser OGF i en pressemeddelelse torsdag morgen.

"Udviklingen i denne ulykkelige situation, som ikke ser ud til at aftage på nuværende tidspunkt, er blevet mere og mere omfattende, så vi har ikke set anden mulighed end at aflyse vores arrangement i år," siger løbsleder Poul Grenaa i pressemeddelelsen.

Ifølge Poul Grenaa har det også påvirket beslutningen om at udskyde løbet til 2021, at det traditionelt foregår Kristi himmelfartsdag.

"Den tradition synes vi ikke, vi kan bryde," siger han.

Annonce

Penge retur eller overført til 2021-løbet

Det er en enig løbsledelse og styregruppe, som har besluttet at udsætte løbet et år.

"Vi ønsker her og nu, at alle vores deltagere, hjælpere, leverandører, sponsorer, samarbejdspartnere med flere ser vores beslutning om aflysning som et tydeligt tegn på, at vi tager situationen meget alvorligt. Vi skal have denne virussituation helt på afstand, før vi igen kan lave et arrangement med store forsamlinger. Vi håber samtidig, at rigtig mange vil støtte op omkring Eventyrløbet i 2021," siger Poul Grenaa.

Ifølge hovedformand i OGF Klaus Winther har 1708 løbere nået at tilmelde sig Eventyrløbet 2020 - dertil kommer et større antal forhåndsreservationer fra virksomheder, som har planlagt at stille med hold.

Alle tilmeldte deltagere kan overføre deres startpenge til næste års løb eller få beløbet retur. Alle tilmeldte får direkte besked pr. mail og kan informere sig yderligere på Eventyrløbets hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Annonce