Annonce
Nordfyn

Turistkontor i Otterup flytter tættere på turisterne

Inden påskeferien trække turister til Otterup og omegn, åbner turistinformationen på den nye adresse hos Novasol i Søndergade 23. Foto: Betty Rasmussen
Inden påske er turistinformationen i Otterup flyttet ind hos Novasol, hvor mange sommerhusgæster henter deres nøgle.

Otterup: Hvis man vil fange turisterne med budskabet om, at Nordfyn har meget andet at byde på end et sommerhus ved stranden, er det en god idé at være der, hvor turisterne alligevel har et ærinde.

Derfor er Nordfyns Erhverv og Turisme, NEET, lige nu i gang med at flytte turistinformationen i Otterup fra Otterup Bibliotek og Borgerservice til sommerhusudlejningsfirmaet Novasols lokaler i Søndergade 23 lige over for Meny.

- Vi åbner i de nye omgivelser inden påske, lover bureauleder i Nordfyns Erhverv og Turisme Rikke Lindhøj.

- Mange turister kommer jo hos Novasol, når de skal hente nøgle til sommerhuset, og så vil vi gerne inspirere dem til at opleve andet på Nordfyn end sommerhus og strand, for eksempel torvedagene i Otterup, siger Rikke Lindhøj.

Flytningen betyder samtidig en udvidelse af servicen over for turisterne, fordi de vil kunne få personlig betjening i turistinformationen i hele Novasols åbningstid, mens der vil være adgang til selvbetjening, når personalet er gået hjem.

I Bibliotek og Borgerservice havde NEET sidste sommer ansat en medarbejder til at servicere turisterne i perioden fra uge 27 til 34, mens de resten af tiden måtte søge oplysninger på egen hånd.

- Novasols medarbejdere er blevet klædt på til opgaven, fortæller Rikke Lindhøj, der håber på, at flytningen betyder, at flere vil benytte sig af muligheden for at få inspiration til at besøge Nordfyns herligheder.

Sidste år var der omkring 1500 besøgende i turistinformationen på biblioteket, heraf meget naturligt langt de fleste i de sommeruger, hvor der var personlig betjening.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod hende

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce