Annonce
Middelfart

Turistforening har spurgt til vores ferieønsker: Her er konklusionerne

Trine Lai er turistchef i Middelfart og har, med det netop udsendte spørgeskema, nu en god idé om hvem, der vil være turister i Middelfart og omegn i den kommende turistsæson. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Ny undersøgelse viser, hvordan syddanskerne vil holde ferie i år, hvor de oprindelige ferieplaner er forhindret af corona og grænselukning. Det er en god manual for turistforeningerne, der skal have lokket så mange som muligt ud og se noget.

Nordvestfyn: Vi regner med at skulle holde ferie i Danmark, men ikke alle vil blive hjemme i haven. Så vil vi gerne på hotel, på byvandring, i zoologisk have, og så skal det ske her i vores egen region. Det viser en undersøgelse lavet af Visit Middelfart.

Undersøgelsen har været sendt ud via sociale medier, og de, der har svaret, giver et godt billede af, hvordan borgere i områderne omkring Fyn, øerne og den sydlige del af Jylland har tænkt sig at holde sommerferie i år. Der er kommet 400 besvarelser ind, og det er nok til, at man i baglandet kan forberede sig på den kommende sommersæson.

- Dem, der har valgt at svare, er primært par uden børn og børnefamilier. Vi kan se, at de regner med at skulle holde ferie i Danmark. Nogle har måske været pålagt at holde ferie under karantænen, så vi tænkte, at de måske ville holde en kortere sommerferie, men det ser det ikke ud til, siger turistchef Trine Lai.

Størstedelen svarer nemlig, at de har tænkt sig at holde mellem fire og 14 dages ferie - altså ferie uden for eget hjem, og disse overnatninger skal placeres et sted ude i det danske sommerland.

- De siger, at de gerne vil i sommerhus og på hotel. Det er dejligt for os at vide - især det med hotellerne. Det er ekstremt glædeligt, at hotellerne ligger så højt, for de har ellers lavsæson i skoleferierne. Sidste år oplevede hotellerne også tilgang, og det bliver forstærket i år af, at udlandet og andre feriemuligheder er lukket. Det er min tese, at turisterne gerne vil have eget bad og toilet, for de ser på, hvor smittefaren er, og det er den på fællesområderne, som der for eksempel findes på en campingplads, siger Trine Lai.

- Jeg troede, at gæsterne ville søge mod campingpladserne og naturen, men det ligger lavt i undersøgelsen, siger hun.

Trygt i Middelfart

Men tager man på ferie, vil man også gerne opleve et eller andet og ikke kun sidde på sit hotelværelse.

- Vi kan se, at dem, der søger mod hotellerne, gerne vil på café, museer og byvandringer. Så det skal vi have åbnet op. Ellers kommer man til at sidde på et hotelværelse, så det er meget afgørende, at det åbnes op for kulturen, siger turistchefen.

Dem, der har besvaret spørgeskemaet, har også svaret på, hvad de havde af ferieplaner, inden corona lukkede verden ned.

- De skulle til Peru, Italien og alperne. Hele verden rundt. Nogle svarer også, at de havde planlagt ferie i Danmark, men det er under halvdelen, siger Trine Lai, der skal slå på en ny strategi, for at lokke turisterne ud i det syddanske ferieland, og hun har derfor en kampagne klar.

For måske kan man i virkeligheden opleve meget af det samme herhjemme i sin egen region, som man ville have taget til udlandet for at se.

- Vores tese er, at Danmark har ry for at være et sikkert og rent sted, og det betyder noget denne sommer. Så hvis grænserne åbner, tror vi på, at Danmark bliver et ret populært turistmål. Jeg tror, de fleste af os bliver hjemme, selv om grænserne åbner, så det her er ikke en engangskampagne. Den peger også frem mod vores adfærd i de næste år, og det vigtige bliver at folk trygt kan tage på ferie, for tryghed bliver vigtig de næste år. Vi skal slå på noget med: "Du kan trygt komme til Middelfart" , siger hun.

Annonce

Oplev noget hjemmefra

Der er også en stor del af besvarelserne, der peger på, at mange syddanskere vil blive hjemme i hele ferien. De skal også gerne lokkes ud på eventyr, synes Trine Lai.

- Vi kan se, at 27 procent forventer at holde ferie i deres eget lokalområde. Det er mange, og dem skal vi gerne have ud. En fjerdedel vil ikke tage væk hjemmefra for at holde ferie, men derfor er de ikke tabt som turister. Hvis de ikke vil overnatte i området, så skal vi i hvert fald have dem ud som endagsturister. Det her er et rigtig vigtigt værktøj, for så kan vi se, hvor vi skal rette vores kommunikation hen, og det er nemmere at rette den mod jyderne end mod sjællænderne, for vi kan se i undersøgelsen, at vi ikke tager til Sjælland for at holde ferie, siger hun.

Hos Visit Middelfart er man klar til at trykke på den store knap til at sætte kampagner i gang mod de rette målgrupper.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Odenseansk kvinde bor i sydisraelsk by under raketangreb: Vi løber i pendulfart til beskyttelsesrummet

Nyborg

Borgermøde med coronapas

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce