Annonce
Nordfyn

Turisterne strømmer til Nordfyn

Over 400.000 overnatninger har der allerede været på Nordfyn i år. Turismen er steget markant. PR-foto
Nordfyn har oplevet en vækst i turisme, der næsten dobbelt så stor som på landsplan. Kommunen tegner sig også for samlet flest overnatninger på Fyn.

Nordfyn: Også i år har Nordfyn oplevet en markant fremgang i turismen. Til og med august har Nordfyn oplevet en vækst i antal overnatninger på 7,4 procent i forhold til sidste år – en vækst større end rekordsommeren 2018. Væksten overgår desuden landsgennemsnittet på 4 procent og Fyn med en tilbagegang på 0,2 procent. Kommunen går ikke kun frem absolut set, men også relativt, og er nu den kommune på Fyn med flest overnatninger - 419.638 overnatninger til og med august. Norske turister, som ellers har svigtet i en årrække, er også begyndt at komme tilbage til Nordfyn. - Det er en helt vildt flot fremgang, der vidner om store indsatser fra både turisterhvervet, kommunen og alle de frivillige, siger bureauleder hos Nordfyns Erhverv og Turisme, Rikke Lindhøj i en pressemeddelelse.

Annonce

Historier er god branding

Rikke Lindhøj fremhæver gode historiefortællinger som et stærkt redskab. - Hos Nordfyns Erhverv og Turisme har fokus, udover flere særdeles succesfulde events i 2019, blandt andet ligget på at fortælle de gode historier gennem de sociale medier og få lavet noget godt indhold, som er relevant for vores målgrupper. Gør man det rigtigt, udgør de sociale medier en stærk branding- og markedsføringsplatform. Vi når naturligvis ud via vores egne platforme, men når også langt via vores tætte og stærke samarbejde med blandt andet Destination Fyn. Det gælder om hele tiden at se sig selv ind i samarbejder, der kan løfte Nordfyn, siger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce