Annonce
Faaborg-Midtfyn

Turisterne kan bare komme: Bjarne står klar med 75 cykler

Cyklerne bliver indstillet indviduelt, så de passer til lejeren. Foto: Bent Warncke
70-årige Bjarne Daugaard glæder sig til at sende en masse turister afsted på cykeltur i området - op til denne sæson har Faaborg Cykeludlejning investeret i en eldrevet ladcykel.

Faaborg: Sidste sommer blev ikke overraskende den hidtil bedste for Bjarne Daugaard og Faaborg Cykeludlejning. De fire uger i højsæsonen var stort set alle hans 75 cykler ude og køre på samme tid - og rigtig mange af dem blev brugt af gæster, der skulle på endags ø-safari til Lyø og Avernakø.

Udlejningen foregår fra ejendommen Askeris, der ligger på Svendborgvej 270 på vejen mellem Faaborg og Aastrup. Stedet fungerer også som Bed & Breakfast med tre værelser, som Bjarnes kone Karin (66) primært tager sig af.

- Vi har en stor fordel i forhold til midtbyen af Faaborg i højsæsonen - vi har ledige p-pladser. Så folk kan parkere deres bil her, leje en cykel, og så tager de afsted, fortæller han.

Annonce

For Bjarne Daugaard er det tæt på det perfekte sommerjob at leje cykler ud.

- Jeg er kronisk smertepatient efter en trafikulykke tilbage i 80'erne, så det er dejligt at have noget at bestille, så tankerne kan blive afledt lidt fra det, fortæller han.


Vi har en stor fordel i forhold til midtbyen af Faaborg i højsæsonen - vi har ledige P-pladser.

Bjarne Daugaard


Cykeludlejningen startede han i 2014, hvor han overtog 15 cykler fra Øhavsporten, der lukkede. I dag råder han over en cykelpark med 75 tohjulere i alle størrelser.

10 af dem er elcykler, og op til denne sæson har han investeret i lidt af en limousine. En eldrevet ladcykel med et overdækket lad med plads til fire mindre børn.

- Så må vi se om den kommer ud og køre - flot er den i hvert fald, siger han.

- Det er sjovt

B&B og cykeludlejning er udelukkende en hobbyvirksomhed for Karin og Bjarne.

- Vi gør det primært, fordi vi synes, det er sjovt. Vi kommer i kontakt med en masse mennesker i sommerperioden. Men det er jo ikke noget, man som sådan kan leve af - det er jo kun en ganske kort periode, cyklerne kan lejes ud og resten af året står de i depot. Det er i hvert fald godt, at jeg har min pension, siger Bjarne og griner.

Karin og Bjarne Daugaard driver både B&B og cykeludlejning på Karins fødegård Askeris. Foto: Bent Warncke

Forventningerne til den kommende sæson er de lidt forsigtige med at skrue for højt op for.

- Jeg stiller ikke de store forventninger, før vi er tættere på sommeren. Men vi får løbende bestillinger ind nu både på B&B og cykler. Jeg har på fornemmelsen, at der kommer mange til Sydfyn igen i år, siger han.

Det koster 125 kroner at leje en cykel for en dag, og så er sadel- og styrhøjde individuelt tilpasset den person, der skal køre på den. Tager man cyklen en hel uge, koster det 600 kroner.

Prisen for en elcykel er den dobbelte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Odenseansk kvinde bor i sydisraelsk by under raketangreb: Vi løber i pendulfart til beskyttelsesrummet

Nyborg

Borgermøde med coronapas

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce