Annonce
Kerteminde

Turismeprisen 2019: Se alle de 12 nominerede virksomheder her

Dorte Frandsen er meget begejstret over antallet af nominerede til Turismeprisen 2019. Arkivfoto: Christian Brandt.
Turismeprisen 2019 finder sin vinder 8. oktober i Langeskov på Robothus Fyn. Hele 12 virksomheder er nomineret til prisen for deres indsats for turismen i kommunen. Derudover skal årets ambassadører for Kerteminde Haven ved Havet udnævnes.

Nordøstfyn: 7. oktober kan en virksomhed kalde sig vinder af Turismeprisen 2019. Der er hele 12 virksomheder nomineret til den fornemme pris, og det begejstrer turistchef hos VisitKerteminde, Dorte Frandsen.

- Jeg er virkelig imponeret over antallet af indstillinger. Det er flot, at man sætter sig ned og bruger tiden på at nominere andre.

Dorte Frandsen fortæller, at det både er virksomheder og borgere i kommunen, der har nomineret de 12 indstillede. Hun fortæller, at der vurderes ud fra en række kriterier, når vinderen skal findes.

- Man kigger konkret på arbejdspladser og på aktivitet uden for højsæson. Vi vil gerne have turisme uden for sæsonen. Dertil kigges der på kreativitet, fordi det er en benhård kamp om gæsterne.

De 12 indstillede til Turismeprisen 2019 er:

Anexet ved Lundsgaard Gods, Bjørnegården Landhotel, Boris Fisk, Butik Nille, Familiegården & Kitts, Fjord&Bælt, Galleri Milo, Kerteminde Camping, Måle Bagerbod, Skilderiet ved Sortekilde, Skovløkke Frilandsgrønt og Sybergkvæg.

Det er en indstillingskomité bestående af VisitKerteminde og arbejds- og vækstudvalget, der kårer vinderen.

Annonce

En hæder til dem, der gør en indsats

Til turismekonferencen uddeles der også hæder til de borgere, der har gjort en særlig indsats for byen. De får nemlig æren af at blive ambassadører for Kerteminde Haven ved Havet.

- Vi vil italesætte alle de fantastisk ildsjæle. Der er mange, der brænder for tingene, men mangler et skulderklap, forklarer Dorte Frandsen.

Som ambassadør for Kerteminde Haven ved Havet får man et håndtryk af borgmesteren samt en lille nål som bevis for, at man har gjort en særlig indsats. Dorte Frandsen fortæller, at det ikke er bestemt på forhånd, hvor mange ambassadører der udnævnes hvert år. Det handler om antallet af indstillinger, siger Dorte Frandsen.

- Hvis der er to personer, der har peget på dig som værdig til at være ambassadør, så får du besked om det. Jeg mener, at der udnævnes omkring 50 i år uden at være helt sikker.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce