Annonce
Faaborg-Midtfyn

Turismen vokser i Faaborg og omegn: Øhop og outdoor-aktiviteter hitter

Sidste år var der mange dage med trængsel ved Øfærgen - mange ville på dagstur til Lyø og Avernakø. Arkivfoto: Maria Retoft Pedersen
Sommeren 2018 var varm og lang, og antallet af overnattende turister i Faaborg steg markant. - Vi har fundet vores niche, mener formanden for Vores Faaborg & Egn, Charlotte Stiller.

Faaborg-Midtfyn: At 2018 blev et super år for de faaborgensiske turistaktører kommer nok ikke som en overraskelse. Det var en fantastisk sommer - ikke for bønderne - men for dem, der lejer senge ud til turister og sørger for, at de får noget at spise og at drikke. Nu er der så hårde facts til at understøtte fornemmelsen. En opgørelse lavet af Visit Fyn viser nemlig, at antallet af turist-overnatninger i Faaborg-Midtfyn Kommune sidste år steg med imponerende 11,7 procent.

For manden med fingeren på turismepulsen, turistmanager Mads Sletbjerg, er det naturligvis nogle rigtig gode tal.

- Udviklingen er god og positiv - vi vækster i Faaborg. Ikke bare på antallet af overnatninger men også på dagturs-turister. Vi er et interessant besøgsmål også for folk, der bor i Svendborg og Assens. Vi ser også flere turister, der bor på hotel i København og så tilbringer en dag i Faaborg, siger Mads Sletbjerg.

I alt blev der i 2018 registreret 326.346 overnatninger i Faaborg, mens der var yderligere cirka 35.000 overnatninger på mindre overnatningssteder såsom B&B-udbydere og den slags.

Turisme

Ud over hotellerne i Faaborg skønnes der at være 45 mindre overnatningssteder i Faaborg-Midtfyn med en samlet kapacitet på 491 sengepladser.

Antallet af overnattende danske turister voksede i 2018 med 13,9 procent, mens der var 6,8 procent flere overnattende udlændinge.

Overnatningerne i Faaborg-området steg i 2018 markant mere end i Assens, Svendborg og Kerteminde.

Der findes ikke noget overblik over udviklingen i dagturs-turismen.

Øhop i øhavet

Den helt store magnet har været øhoppene til Lyø og Avernakø, som på få år er blevet områdets suverænt største attraktion. Ø-turismen er faktisk blevet så stor en succes, at det er lige før, at det er et problem, fortæller Mads Sletbjerg.

- Det er lige før, vi får negativ feedback på den, fordi der er køer ved færgerne og udsolgte afgange, og man kan ikke længere være helt sikker på at få et bord på Café Lyø. Vi lover jo folk stilhed og ro på øerne, og så nytter det jo ikke, at der er flere cykler på Avernakø en sommerdag, end der er på Nørrebrogade, siger Mads Sletbjerg.

Kapaciteten på færgen sætter dog en naturlig grænse for, hvor mange der kan besøge øerne.

- Færgen sørger for, at der er et mætningspunkt, men vi skal tænke os om, hvad det er, vi skal værne om. Men med den fortælling, vi har nu, gør vi det rigtig godt, siger Mads Sletbjerg.

Charlotte Stiller, der er direktør på Hotel Faaborg Fjord og formand for Vores Faaborg & Egn, glæder sig også over den udvikling, som Faaborg-egnen som turistdestination har været igennem i de senere år.

Hun mener, at Faaborg-egnen har fået rettet sit fokus på det, som egnen er allerbedst til.

- Vi har fundet ud af at bruge det sydfynske øhav på den helt rigtige måde. Ø-hop, Øhavsmuseet og cykelturismen - alle de der udendørsting, som vi er allerbedst til, har vi fået fat i. Vi har fundet vores niche, siger hun.

Annonce

Fine regnskaber

Kigger man lidt i regnskaber, fremgår det også, at nogle af Faaborgs store overnatningssteder havde en rigtig god 2018-sæson. Hotel Faaborg Fjord med Charlotte Stiller i spidsen kunne for tredje år i træk komme med et regnskab med plus på bundlinjen. Godt 500.000 kroner lød hotellets overskud på. Linda Stærke og co. på Hotel Faaborg på Torvet i Faaborg er ikke er forvænt med store overskud men havde i 2018 den bedste sæson i mands minde med et plus på cirka 350.000 kroner.

Ifølge Mads Sletbjerg ser den gode udvikling ud til at fortsætte.

- I 2019 har vi sat rekorder for overnatninger i både januar, februar og april, og det er især udlejning af sommerhusene, der står for den udvikling. Så der er et begrundet håb om, at vi kan få spredt noget af den her turisme ud på ydersæsonerne, siger han.

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Se video: Hundredvis af fans trodsede regnen for at møde populær youtuber i Slikræven

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Sport

Derbyvinderen er klar: Årets bedste løb på Fyens Væddeløbsbane

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Navne For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Faaborg-Midtfyn

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Lotte mistede sin blot 12 dage gamle søn: Vi havde jo alt stående klar til, at vi skulle have en baby med hjem og leve i en boble

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Odense

Millioner til forstærket indsats mod udledninger fra gartnerierne

Annonce