Annonce
Faaborg-Midtfyn

Tunnel ude af billedet

I forbindelse med en renovering af Ringe Station i 1986 blev den gamle tunnel elimineret og fyldt op. Den var allerede blevet beskåret i 1965, hvor en perron 3 blev taget ud af brug. Foto fra Ringe lokalhistoriske Arkiv

Selv om der nu er ved at blive etableret en ny, solid tunnel, i moderne konstruktion, og som skal blive så lys og venlig og indbydende at passere som muligt, så er det ikke den første tunnel på Ringe Station.

Atten år efter, at Ringe Station blev indviet i 1877, blev der anlagt en tunnel, af Syd Fyenske Jernbane, og det var lige i starten af jernbanens storhedstid.

Der blev kørt vidt og bredt - også til både Nyborg og Faa-borg med persontog. Så der var tit stor travlhed på stationen i Ringe - med mange mennesker, der havde brug at for at spadsere og passere. Der var tre spor, hvor perron 3 blev helt bortfjernet i 1986, og det samme gjorde den gamle tunnel, der også var i en ringe forfatning.

Og selv om der igen kom tre spor, blev der ikke etableret en ny tunnel eller noget lignende.

Den gamle, der blandt andet var etableret under rutebilchaufførernes opholdsrum blev fyldt helt op, og det blev ikke anset for muligt at tage den i brug nogensinde igen.

Så nu etableres der altså en ny og tidssvarende tunnel, og Ringe Station anses stadig for en slags knudepunkt og driftigt etqblissement.

Den gamle tunnel skulle i øvrigt have været den første på Fyn, så her var Ringe en foregangsby.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce