Annonce
Sport

Tuneser er klar til at sende Wozniacki på tennispension

Ciro De Luca/Reuters
Wozniacki skal tøjle Jabeurs tunesiske tryllerier, hvis hun skal videre fra tredje runde af Australian Open.

Det er de færreste spillere på tennistouren, der slår på samme måde som Ons Jabeur, Caroline Wozniackis modstander i tredje runde af Australian Open.

Tuneseren kommer med et arsenal af alternative slag og melder sig en smule modvilligt klar til at gøre en ende på Wozniackis tenniskarriere, som slutter efter Australian Open 2020.

- Jeg forsøger ikke at tænke på det. Det er ikke rigtig så rart. Men hvis det skal gøres, så må det blive gjort, siger Jabeur på et pressemøde onsdag.

- Jeg spiller selvfølgelig for mig selv og tænker ikke så meget på alt muligt. Det er hendes øjeblik, og det skal jeg ikke tage fra hende, så der sker, hvad der nu end sker.

Den danske tennisstjerne er dog ikke klar til at begynde sin tennispension endnu.

Wozniacki ved godt, hvad hun skal vente fra Jabeur, fortæller hun efter træning torsdag.

- Det bliver en kamp, hvor hun kommer til at skifte tempo en del. Hun kommer for at bryde min rytme. Men jeg skal gå ind og spille aggressivt og holde roen og tålmodigheden, siger hun.

- Slice, stopbolde og høje bolde. Der kommer lidt af hvert.

Ons Jabeur ligger nummer 78 i verden og er repræsentant for en nation, der kun sjældent har gjort sig bemærket på tennisbanerne.

Det eneste tidligere møde mellem de to endte med dansk sejr, da Wozniacki vandt 7-6, 6-3 i Indian Wells i 2015.

Men 25-årige Jabeur bebuder, at hun kommer til kampen i bedre fysisk form end længe, og at hun blot var "et barn", da hun tabte.

Hun frygter ikke Wozniackis evne til at løbe alle bolde op.

- Det går hende virkelig på, når jeg slicer og ændrer rytmen. Jeg kommer også med nogle stopbolde. Lidt magi. Så hvis hun vil løbe, skal jeg nok få hende til at løbe, siger Jabeur på et pressemøde.

Tuneseren forudser en interessant kamp, hvor hun regner med at kunne drille normalt så stabile Wozniacki.

- Hun kan tydeligvis ikke lide den måde, som jeg spiller på, og jeg kan måske heller ikke lide den måde, som hun spiller på. Det bliver sjovt, for vi kommer med to helt forskellige spillestile, siger hun.

Caroline Wozniackis far og træner, Piotr, tager tuneserens udmeldinger med sindsro.

Han tænker mere på, hvordan danskeren skal diktere spillet.

- Hun (Jabeur, red.) er den slags spiller, som står og godt kan lide at bestemme boldene. Men det er hende, som skal løbe, for hun er en meget anderledes spiller. Det er den måde, vi skal tænke på, siger han.

Torsdag eftermiddag lokal tid er der endnu ikke sat bane og tidspunkt på opgøret mellem de to.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod hende

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce