Annonce
Nyborg

Tumlebillen: Mere fokus på rådgiverne

Udvidelsen af Børnehuset Tumlebillen lignede en ret enkelt byggesag. Men projektet endte med at blive dobbelt så dyrt som beregnet. Det blev diskuteret i byrådet for nylig. Foto: Nyborg Kommune/Pluskontoret Arkitekter
Annonce

Nyborg: Hvordan kunne en simpel byggesag af en institution som Børnehuset Tumlebillen i Nyborg stikke helt af og blive dobbelt så dyrt som budgetteret? Over 16 millioner kroner i stedet for otte.

Det spørgsmål forsøgte medlemmerne af Nyborg Byråd af svare på under byrådsmødet onsdag eftermiddag.

Der kom flere bud rundt om bordet, men fleste koncentrerede sig om de eksterne rådgiveres ansvar:

- Jeg mener, vi bør bede Kommunernes Landsforening se på problemet med de eksterne rådgivere. Det problem er tilsyneladende større end bare Nyborg Kommune. Borgerne skal kunne stole på de kommunale budgetter, sagde Suzette Frovin (SF), der er formand for Skole- og Dagtilbudsudvalget - udvalget, der tumlede med sagen om Tumlebillen.

Også socialdemokraternes Sonja Marie Jensen var efter rådgiverne:

- Rådgiverne har jo ikke noget ansvar for deres rådgivning, sagde hun, men pegede som flere andre politiker også på et andet problem:

- Måske har politikerne også selv en del af skylden. For behøver vi sætte så mange projekter i gang, sagde hun.

Der er for tiden 212 igangværende anlægsprojekter at holde styr på for kommunens teknikere.

Tidligere borgmester Jørn Terndrup (V) tog også ordet og sagde blandt andet, at han var chokeret over overskridelsen på Tumlebillen.

- Men har vi selv været vågne nok, spurgte Jørn Terndrup, der selv er tidligere er professionel i byggebranchen og kendt for sine evner, når det handler om tal og budgetter.

Det fik Carsten Kudsk til - vist nok mest i spøg - at foreslå, at kommunen i højere grad bør konsultere Jørn Terndrup end de dyre rådgivere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce