Annonce
Kerteminde

Tulipanen ved rådhuset ramt af selvtægt: Fredag fejrer de frivillige skulptur-rensere, at de nu er færdige på rådhuspladsen

Tulipanen på rådhuspladsen er blevet befriet for sin "grå frakke" af årtiers aflejringer af kalk og alger, så man igen kan se, at den faktisk er lavet af halmstad-granit. Arkivfoto: Helle Nordström
Den lignede noget i beton, men nu er mange lag skal og alger fjernet, og man kan igen se, at Tulipanen på rådhuspladsen er af rød granit. Fredag den 22. november klokken 11 er alle velkomne til at møde op og være med til at fejre resultatet.
Annonce

Kerteminde: Et snigende forfald har ramt Kerteminde. Bede gror til i ukrudt, og skulpturer gror til i alger. Det kunne Mogens Salling ikke holde ud at se på, og så smøgede han selv ærmerne op og samlede et hold af ligesindede.

Først fik energiske frivillige renset Sejlskulpturen på plænen ved roklubben. Det klarede de med skurebørster og godt humør.

Sværere blev det, da de kastede sig over springvandsstenen "Tulipanen" på rådhuspladsen. Den smukke tulipanknop har længe været så grå, at man troede, den var støbt i beton.

- Den var dækket af et 15 millimeter tykt lag af alger og kalk, så det var desværre ikke noget, vi kunne klare med vores skurebørster, fortæller Mogens Salling.

Der måtte professionel hjælp til for at fjerne årtiers aflejringer.

- Men så dukkede der den flotteste røde halmstad-granit frem.

Han har nu bedt Ensomme Gamle Mænd om at rense skiltet med kunstnerens navn på - det er også blevet fuldstændig ulæseligt.

Annonce

Ester Larsen fortæller tulipanens historie

- Det er jo en slags selvtægt, vi udøver, erkender han.

- Men vi kan bare ikke holde ud at se, at alting forfalder, vi jager jo turisterne væk.

Fredag den 22. november klokken 11 bliver den rensede tulipan fejret, og alle interesserede er velkomne til at deltage. Her vil man kunne høre lidt om, hvem de er, de der selvtægtsfolk. Man vil også kunne høre om det næste projekt, de har tænkt sig at gå i gang med. Og der bliver nok også et diskret spark over skinnebenet til kommunen for at lade stå til.

Her vil man også kunne opleve tidligere byrådsmedlem - og tidligere folketingsmedlem - Ester Larsen (V) fortælle om, hvordan hun var med til at få Tulipanen til Kerteminde i 1986.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Millionhuse i Kerteminde: Sælger luksus-huse på Nordre Havnekaj - uden at eje grundene

Kerteminde For abonnenter

Kirsebærfestival og aftenkoncerter: Boliger til 5-10 mio. kr. får ikke særstatus

Assens

'Støvsuger' til brunt og gråt vand på vej: Nye autocamperpladser med udsigt til Lillebælt står klar

Annonce