Annonce
Faaborg-Midtfyn

Tryk på: Rekordmange kommer bag tremmerne

Arresten i Faaborg oplever lige nu rekordmange besøgende. Foto: Ard Jongsma/Øhavsmuseet
Gæsterne strømmer til det kulturhistoriske museum Arresten i Faaborg. I de sidste to uger er besøgstallet fordoblet i forhold til sidste år.
Annonce

Faaborg: Rigtig mange danskere holder sommerferie hjemme i Danmark, og det kan ses rundt om i hele landet.

Det kan også mærkes hos Arresten i Faaborg, hvor gæsterne strømmer til. Det kulturhistoriske museum, som er en del af Øhavsmuseet, oplever i disse uger rekordmange besøgende, lyder det fra Anne Høyby, kommunikationsansvarlig hos Øhavsmuseet.

- Det er helt vildt så mange gæster, der ønsker at besøge Sydfyn og Arresten i disse dage. De sidste to uger har vi slået sidste års besøgstal med intet mindre end en fordobling – og tirsdag (den. 14. juli) havde vi hele 313 gæster med bag tremmer, og det er det højeste besøgstal i nyere tid på en enkelt dag, forklarer Anne Høyby i en pressemeddelelse.

Annonce

Kom igen senere

I Arresten var der i uge 27 og 28 henholdsvis 721 og 1.162 gæster, hvilket altså er en fordobling i forhold til året før.


Det er helt vildt så mange gæster, der ønsker at besøge Sydfyn og Arresten i disse dage. De sidste to uger har vi slået sidste års besøgstal med intet mindre end en fordobling – og tirsdag (den. 14. juli) havde vi hele 313 gæster med bag tremmer, og det er det højeste besøgstal i nyere tid på en enkelt dag

Anne Høyby, kommunikationsansvarlig på Øhavsmuseet


Den store fremgang betyder, at Arresten har øget den daglige bemanding. Medarbejdere sørger for afspritning af flader og derudover opfordres gæster til at benytte håndsprit og evt. engangshandsker.

- Man siger tit, at det danske vejr, er museumsvejr. I disse uger, hvor virkelig mange danskere holder deres hovedferie i Danmark, og vejret byder på regn, vælger mange et besøg hos os. Og skulle vejret slå om, så der kommer mange soltimer, så er vi også klar – typisk besøger gæster os på de varme dage, når de helt regulært trænger til en tur i skyggen, siger Anne Høyby i pressemeddelelsen.

Annonce

Mølle har fremgang

I få tilfælde har museet måtte opfordre gæster til at gå en tur i byens gader og vende tilbage senere, hvis der var for mange i Arresten på en gang. Det bliver dog vel modtaget af gæsterne.

Værterne i Arresten - fra venstre - Hanne Lundorf og Tina Friis Larsen har haft mange besøgende i de seneste uger. Foto: Øhavsmuseet

Det er ikke kun i Arresten, at mange sommergæster kigger forbi. Også museerne Kaleko Mølle og Den Gamle Gaard oplever fremgang. Øhavsmuseeets "Snorkelture til Stenalderen" samt cykelture med besøg på vingårde er også ganske populære.

Det betyder, at sæson 2020, der ellers tegnede skidt grundet covid-nedlukningen, formentlig  ikke bliver helt så slem endda, lyder det i pressemeddelelsen fra Øhavsmuseet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Offer for knivstik i Munkebo er død: 29-årig mand sigtes for drab

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Annonce