Annonce
Indland

Trusselssag i Nyborg: Bæltefikseret mand skal blive i forvaring

Retten i Svendborg.

43-årig dansk mand tiltalt for stribevis af trusler mod fængselsbetjente i Nyborg Fængsel har i retslokalet følgeskab af syv betjente og er selv bæltefikseret med håndjern. Retten idømte han ingen straf, men han forbliver i forvaring.

Han kom ind i retslokalet ved Retten i Svendborg iført bæltefiksering med håndjern og ledsaget af syv uniformerede betjente, og fik lov til at tale med en tilhører, han tilsyneladende ikke havde set i mange år.

For den 43-årige mand har siddet længe og afsonet, og den forvaringsdømte mand er ved Retten i Svendborg onsdag tiltalt for stribevis af trusler mod fængselspersonale ved Nyborg Fængsel, det tidligere Nyborg Statsfængsel.

"Jeg dræber jer fucking jødesvin. I skal dø en af jer. Det stopper ikke før en af jer ligger i graven" er bare én af de mange ting, personalet den 14. maj 2015 måtte lægge øre til i fængslet. Men truslerne fandt også sted mange andre dage, og i alt er der fem punkter i anklageskriftet, som handler om episoder i foråret 2015.

Også under en retssag ved Retten i Svendborg i juni 2015 truede og overfaldt den 43-årige mand en fængselsbetjent.

Han nægter det meste af anklageskriftet, og har blandt andet forklaret en af episoderne med, at han ikke kunne få lov til at købe det i fængslets købmandsbutik, som han gerne ville. Ifølge personalet havde han ikke nok penge til det.

Under retssagen skal flere fængselsbetjente afgive vidneforklaring om de forskellige hændelser. En af dem har blandt andet forklaret, at den 43-årige mand meget let hidser sig og er svær at tale ned igen. Han har ifølge et vidne haft forbindelser til bandegrupperingen Loyal To Familia (LTF). Nyborg Fængsel huser stadig mange medlemmer af netop dén bandegruppering. For halvandet år siden vendte han dog ryggen til Loyal To Familia, forklarede han i retten, ligesom han er med i et exitprogram for at komme væk fra kriminalitet og bandegrupperinger.

På forhånd har anklageren lagt op til, at den 43-årige mand fortsat skal forblive i forvaring.

Sagen er kommet i gang senere end forventet, fordi den 43-åriges forsvarer havde misforstået tidspunktet for retsmødet. Allerede indledningsvis bad forsvareren om at få fjernet bæltefikseringen og håndjernene på sin klient, men indsatslederen for de syv betjente frarådede det ud fra den 43-åriges historisk, fortid og tidligere opførsel.

Forsvareren var allerede i retsmødets start ude efter anklagemyndigheden, fordi han hævdede, han havde modtaget et anklageskrift, som var anderledes end det, der blev læst op i byretten.

Den 43-årige mand sidder nu fængslet på sit 13. år, blandt andet efter drabsforsøg, og han er dømt til forvaring. Han er gift og har to børn, men har ikke set dem i omkring fem år. Med Kriminalforsorgens exitprogram håber han at komme ud af kriminalitet og væk fra bandegrupperinger.

Retten i Svendborg valgte ikke at idømme ham en straf, men at følge anklagemyndighedens krav om fortsat forvaring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce