Annonce
Odense

Trussel mod Rahbæk Juel: Politiet bevogter borgmester døgnet rundt

Billedet her er fra 20. marts, da politiet bevogtede rådhuset i Odense, hvor der blev holdt et stort møde om bandesituationen.

Politiet bevogter borgmester Peter Rahbæk Juel (S), efter at han har følt sig truet af en stor gruppe Black Army-medlemmer.

- Det skyldes den specielle bandesituation, siger chefpolitiinspektør.

Annonce

Opdateret klokken 13.30 med kommentarer fra Peter Rahbæk Juel.

Odense Kommune udsendte onsdag formiddag en pressemeddelelse, hvori den redegør for en helt usædvanlig sikkerhed omkring borgmesteren.

"På baggrund af den aktuelle bandesituation i Odense har Fyns Politi valgt midlertidigt at opgradere sikkerheden omkring byens borgmester Peter Rahbæk Juel," hedder det i meddelelsen.

Peter Rahbæk Juel fortæller til Fyens.dk, at der er tale om en bevogtning, der er i funktion døgnet rundt. Altså både på jobbet og derhjemme.

"Odense Kommune har i sagens natur ingen kommentarer til de konkrete sikkerhedsforanstaltninger," skriver den i meddelelsen.

Peter Rahbæk Juel har selv kommenteret situationen på Facebook:

Annonce

Blev intimideret på tankstation

Peter Rahbæk Juel har i den seneste måned tiltrukket sig stor opmærksomhed i forbindelse med sine angreb på Black Army og andre bander.

Han har optrådt i mange medier i forbindelse med et forlig på Christiansborg om en ny bandepakke.

Det var formentlig årsagen til, at han torsdag 23. marts om aftenen blev opsøgt af 8-10 bandemedlemmer fra Black Army.

Sammen med en medarbejder stod han på Circle K-tankstationen på Nyborgvej tæt på Black Armys klubhus. To af Black Army-folkene vil tale med ham og give ham hånd, men borgmesteren beholdt hænderne i lommen.

Annonce

Fyns Politi: Skyldes bandesituationen

- Vi har valgt at opgradere sikkerheden omkring borgmesteren efter den episode der skete på en tankstation i torsdags og den anmeldelse der siden er indgivet. Det er på baggrund af en konkret vurdering, som vi i øvrigt foretager i andre typer sager. Lige nu står vi med en bandesituation der er lidt speciel, og derfor har vi fundet det nødvendigt, siger chefpolitiinspektør ved Fyns Politi, Lars Bræmhøj.

Han ønsker ikke at fortælle, hvor meget man har øget sikkerheden omkring borgmesteren.

- Det vil vi ikke gå ind i. Der findes en række muligheder for at øge sikkerheden, men hvilke vi har valgt, vil vi ikke komme ind på, siger han.

Nogle af grebene kan være mere patruljering omkring borgmesterens hjem, overfaldsalarmer eller i særligt alvorlige tilfælde livvagter, der i givet fald kommer fra PET.

Skyldes det øgede sikkerhedsopbud, at der har været nye episoder med borgmesteren og bandemedlemmer?

- Nej. Det som nævnt alene på baggrund af torsdagens episode og den anmeldelse der indgivet, at vi har valgt i en periode at øge sikkerheden, siger Lars Bræmhøj.

Annonce

Meldt til politiet

Han meldte derefter episoden til politiet, som altså nu har valgt at opgradere sikkerheden midlertidigt.

- Det var intimiderende, og skal det vurderes, om der er foregået noget strafbart, så skal det meldes til politiet. Så er det op til dem at afgøre, om der er strafbare forhold. Den mulighed skal forfølges, sagde Peter Rahbæk Juel dagen efter episoden til Fyens.dk.

Du kan læse hele hans beretning om den aften i denne artikel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce