Annonce
Odense

Trusler og tvang: Bander i Odense presser igen socialt udsatte

- De udsatte taler igen meget om, at de bliver presset, og de seneste to måneder er der sket en generel forringelse af deres situation, fortæller Heinz Wolf, der er leder af Kirkens Korshærs varmestue i Odense. Arkivfoto: Kim Rune

Med trusler og tvang har kriminelle grupper i Odense igen sat socialt udsatte under pres, fortæller varmestueleder. Det er forventeligt, mener borgmester Rahbæk Juel.

De bliver presset, truet, tvunget ud i butikstyveri og i salg af stoffer.

Efter et forholdsvis roligt år er Odenses socialt udsatte igen under pres fra kriminelle grupperinger i byen, fortæller Heinz Wolf, der er leder af af Kirkens Korshærs varmestue og af stofindtagelsesrummet:

- De udsatte taler igen meget om, at de bliver presset, og de seneste to måneder er der sket en generel forringelse af deres situation. Trykket på de socialt udsatte er stadig mindre, end da det i marts sidste år var på sit højeste, men nu eskalerer det igen.

Ifølge Heinz Wolf gjorde det ellers en god forskel, at der i forbindelse med afpresning og trusler mod såvel tatovører som socialt udsatte var en stor opmærksomhed på bandernes ageren fra både politikere og politi.

- Bandernes patruljering i gadebilledet forsvandt, og problemerne hos vores brugere fyldte ikke så meget. Men nu er der sket en tilbagevenden, forklarer han.

Og det er forventeligt, mener Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel (S), der selv har været og stadig er optaget af kampen mod byens bander.

- Den kamp er ikke slut, og selv om banderne har smidt deres rygmærker, så betyder det ikke, at de slipper for vores opmærksomhed, understreger han.

- Vi ved godt, at socialt udsatte er nogle af de mest sårbare, fordi de på grund af narkohandel kommer i kløerne på dem, der styrer markedet. Og det er derfor, vi i budgettet har sat penge af til at hjælpe netop socialt udsatte, siger Rahbæk Juel.

Hos Fyns Politi bekræfter politikommissær Per Franch presset.

- Men det er vores indtryk, at bandernes kriminelle aktiviteter har været meget permanent, siger han:

- Vi passer på alle, så godt vi kan, og vi øger vores synlighed og opmærksomhed på de socialt udsattes hellesteder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce