Annonce
Udland

Trumps læge afviser spekulationer om brystsmerter

Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix
Washington Post stillede i en kritisk leder spørgsmålstegn ved Trumps helbred. Men læge afviser spekulationer.

Forlydender i Washington om at USAs præsident, Donald Trump, måtte til et uannonceret lægetjek på grund af brystsmerter, bliver tirsdag afvist af hans læge.

Det sker i en meddelelse udsendt af Det Hvide Hus med lægen Sean Conley som afsender.

73-årige Donald Trump brugte lørdag omkring en time på Walter Reed National Military Medical Center.

Her gennemgik han et planmæssigt lægetjek, lyder det.

- På trods af visse spekulationer havde præsidenten ikke brystsmerter eller blev undersøgt for noget akut, siger Conley i udtalelsen.

- Helt konkret blev han ikke undersøgt for hverken hjerterelaterede eller neurologiske lidelser.

Lægetjekket var ikke på forhånd blevet annonceret på grund af "usikkerhed om programmet", forklarer Conley.

Mandag bragte The Washington Post en leder, der var med til at så tvivl om den officielle begrundelse for lægetjekket.

Under overskriften "Trumps mystiske hospitalsbesøg rejser mange spørgsmål", skrev avisen, at amerikanske borgere har ret til at vide, hvordan præsidentens helbred påvirker hans arbejde.

Pressesekretær i Det Hvide Hus Stephanie Grisham sagde lørdag, at Trump drog fordel af en friweekend for at gennemføre dele af sit årlige lægetjek.

Det skulle ske, inden "et meget travlt 2020", hvor Trump blandt andet skal forsøge at blive genvalgt.

Søndag efter lægetjekket skrev Trump på Twitter, at alt gik godt. Han vil gennemføre det fuldstændige tjek næste år.

Trumps helbred har flere gange været genstand for opmærksomhed. Ved det seneste lægetjek i februar erklærede Conley, at Trumps "helbred er meget godt".

Også i kampen om at blive Demokraternes præsidentkandidat i 2020 har helbred været et tema.

Det blev det, blandt andet efter at 78-årige Bernie Sanders har måttet nedtrappe sin valgkamp efter et hjerteanfald.

Også 76-årige Joe Biden har måttet svare på spørgsmål om sit helbred.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce