Annonce
Udland

Trumps advokat: Sandhed er ikke sandhed

USA's præsident, Donald Trump, har gentagne gange betegnet Robert Muellers undersøgelse af mulig russisk indblanding i den amerikanske valgkamp som "en heksejagt".

Rudy Giuliani vil ikke have Trump i en vidneskranke, hvor han risikerer at "gå i en fælde og begå mened".

Det er endnu uklart, om den amerikanske præsident, Donald Trump, kommer til at afgive forklaring for det udvalg, der undersøger mulig russisk indblanding i valgkampen i 2016.

I et interview søndag forsøger Giuliani at forklare, hvorfor han ikke er meget for at lade Trump afgive forklaring over for den særlige efterforsker Robert Mueller.

Står det til Trumps advokat, den tidligere New York-borgmester Rudy Giuliani, skal præsidenten ikke forklare sig under ed, for han risikerer at "gå i en fælde og begå mened", siger advokaten ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Han afviser, at Trump har noget at frygte, så længe han optræder åbent og ærligt.

Men ifølge Giuliani er det vanskeligt at definere sandheden i en situation, hvor to parter forklarer sig stik modsat.

- Sandhed er ikke sandhed, sagde Giuliani, da han i et interview med tv-stationen NBC skulle forklare sin frygt for, at Trump kan ende med at blive anklaget for at afgive falsk forklaring.

- Det er nogens version af sandhed. Ikke sandheden, forklarede Giuliani.

Præsidenten selv har ikke lagt skjul på sin modstand mod den tidligere FBI-chef Muellers Rusland-undersøgelse.

Søndag har Trump skrevet endnu en række af vrede tweets om Muellers Rusland-undersøgelse, hvor han gentager, at der er tale om "en heksejagt".

Søndag skriver Trump endvidere, at det er "McCarthyisme, når det er værst" - en henvisning til 1950'ernes antikommunistiske kampagne, som senator Joseph McCarthy stod i spidsen for.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Sydfyn

Det flyder med vildsvin: Nummer seks drevet i land på Ærø

Annonce