Annonce
Udland

Trump vil blokere for skattegranskning med rettens hjælp

Jonathan Ernst/Reuters
Trump mener, at Demokraterne har indledt en politisk krig mod ham ved at kræve indsigt i hans skatteforhold.

USA's præsident, Donald Trump, har anlagt sag for at blokere for, at Demokraterne i Kongressen kan få udleveret hans skattepapirer.

Tidligere på måneden stævnede den demokratiske formand for tilsyns- og reformudvalget i Repræsentanternes Hus, Elijah Cummings, det revisionsfirma, som Trump har benyttet i mange år.

Cummings kræver at få udleveret otte års regnskaber fra Trump og hans Trump Organization.

Fra præsidentens side lyder argumentet, at en udlevering af selvangivelser og regnskaber vil "udstille fortrolige oplysninger" om Trump og hans selskaber.

- Målet er at udstille sagsøgers private finansielle oplysninger for udstillingens skyld, i det håb at der vil komme noget frem, som Demokraterne kan bruge som politisk redskab mod præsident både nu og ved valget i 2020, skriver Trumps advokater i stævningen.

Desuden mener præsidentens team, at Demokraterne "erklærer total politisk krig" ved at kræve skattepapirerne udleveret.

I USA er der en mangeårig tradition for, at præsidentkandidater lægger deres selvangivelser åbent frem, men det er ikke et lovkrav.

Trump har hele tiden afvist at fremlægge sine skattepapirer og har blandt andet hævdet, at de er for komplicerede til, at andre kan forstå dem.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce