Annonce
Udland

Trump vægter handelsaftale med Kina over Huawei-sag

USA's præsident vil blande sig i sag om kinesisk direktør, hvis det kan bane vej for handelsaftale med Kina.

USA's præsident, Donald Trump, vil ikke tøve med at gå op imod sit eget justitsministerium og blande sig i en sag om en kinesisk direktør, hvis det vil være befordrende for at få en handelsaftale på plads med Kina.

Det siger Trump til nyhedsbureauet Reuters.

Interviewet er offentliggjort, efter at Canada tirsdag mod kaution løslod Meng Wanzhou, der er finansdirektør i den kinesiske telegigant Huawei.

Meng blev den 1. december anholdt i en lufthavn i Canada på anmodning fra de amerikanske justitsmyndigheder, som mistænker hende for at have forbrudt sig mod USA's sanktioner mod Iran.

Derfor ønsker justitsministeriet i Washington D.C. hende udleveret. Men det krav vil Trump muligvis blande sig i.

- Hvis jeg tror, at det er godt for det, som helt sikkert vil blive den største handelsaftale nogensinde, og det er en meget vigtig ting, så vil jeg bestemt gribe ind, siger han.

Sagen om Meng, der er datter af Huaweis stifter, har skabt kurrer på tråden mellem USA og Kina. Canada er heller ikke i kridthuset hos styret i Beijing.

Anholdelsen af Meng skete samme dag, som Trump og Kinas præsident, Xi Jinping, på et topmøde i Buenos Aires blev enige om bilægge en handelsstrid mellem de to lande i foreløbig 90 dage.

Det er uvist, hvornår Canada tager stilling til udleveringskravet.

Trump, som har gjort sanktioner mod Iran til en hjørnesten i sin udenrigspolitik, lader alle muligheder stå åbne med hensyn til Meng.

- En masse forskellige ting kunne ske. Det er også muligt, at det bliver en del af forhandlingerne (om en handelsaftale med Kina, red.), siger han.

Trump oplyser i interviewet med Reuters, at han ikke har drøftet Huawei-sagen med Kinas præsident.

Den 46-årige Meng har erklæret sig uskyldig og sagt, at hun vil bestride de amerikanske beskyldninger, hvis hun bliver udleveret til USA.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce