Annonce
Udland

Trump: Sørgeligt at se nedbrændt by i Californien

USA's præsident, Donald Trump, betragter de forkullede rester af byen Paradise i det nordlige Californien. Med på lørdagens rundvisning er Paradises borgmester, Jody Jones (nr. to fra højre), Californiens guvernør, Jerry Brown (t.h.), chefen for katastrofeenheden FEMA, Brock Long (nr. to fra venstre), og Californiens kommende guvernør, Gavin Newson.

Præsidenten oplevede en gade fyldt med smeltede biler, sorte træstumper og fundamenterne af nedbrændte huse.

Det er "sørgeligt at se" den totalt nedbrændte by Paradise i det nordlige Californien.

Det sagde USA's præsident, Donald Trump, der lørdag er på besøg i byen.

Han var kommet for at se det område, der er raseret af skovbrande, og fuldt ud forstå omfanget af ødelæggelserne.

- Vi må arbejde hurtigt. Forhåbentlig bliver dette den sidste af de her, for det var en virkelig, virkelig slem en, sagde præsidenten om branden i det nordlige Californien.

I Paradise er de eneste mennesker på gaderne redningsmandskab, der går omkring i de sodede murbrokker af en by, der tidligere husede 27.000 indbyggere.

- Jeg har fået fortalt, at det ikke er så slemt her som i andre områder. Nogle områder er endnu værre end dette, de er helt forkullede, sagde Trump ifølge nyhedsbureauet AFP.

Præsidenten så blandt andet en gade fyldt med smeltede biler, sorte træstumper og fundamenterne af nedbrændte huse.

For en uge siden skrev Trump på Twitter, at dårlig skovdrift var årsagen til, at brandene i Californien var blevet så voldsomme. Det udsagn har præsidenten fået en del kritik for.

Lørdag gentog han, at han mener, at Californien kan gøre mere ud af at rive det tørre krat væk i skovbundene, så ilden har mindre at tage fat i.

- Er det vores egen skyld? Virkelig?, lød et af de skilte, som demonstranter holdt op langs en af de veje, hvor præsidentens bilkortege passerede lørdag.

Trump landede ved 10-tiden lokal tid ved Beale Air Force base nord for den californiske hovedstad, Sacramento. Her blev han mødt af guvernør Jerry Brown og af Gavin Newsom, som vælgerne tidligere på måneden valgte til Browns afløser på guvernørposten.

Begge er demokrater og er ofte stærkt uenige med Trump. Men lørdag tilbragte de dagen med præsidenten og rejste rundt i Californien for med egne øjne at se de enorme ødelæggelser, brandene har forårsaget.

Den omfattende naturkatastrofe har indtil videre kostet 76 mennesker livet, siden den første brand brød ud den 8. november. Knap 1300 er meldt savnet, oplyser myndighederne natten til søndag dansk tid.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Det var mit livs sværeste skilsmisse, fortæller Helle Virkner

1994 Det var mit livs sværeste skilsmisse, bekender Helle Virkner langt henne i sin meget langstrakte erindringsbog ”Hils fra mig og kongen”, der udkommer i dag. Talen er om opbruddet i 1973 fra ægteskabet med Jens Otto Krag. Der havde været for mange kvinder i hans liv sammen med hende. Beviserne forelå. Han bekræftede dem selv, samtidig med at han holdt fast ved, at hun stadig var hans elskede Helle, genstanden for de varmeste kærlighedserklæringer i gengivne breve. Disse private ytringer til indehaveren af vekslende kælenavne er trykt med fremhævet skrift. Det gælder også digte, han skrev til sin Helle: ” ..thi dagens glæde skal kappes med længslen efter næste nats lidenskabelige hvile”. 1969 Samtidig med, at flere jyske byer undersøger mulighederne for flyforbindelse til Hamborg, foregår der for tiden en række undersøgelser om flyvning mellem Odense og Aalborg. Tanken om en flyrute mellem Odense og Aalborg er ikke af ny dato. Den har været drøftet adskillige gange, og hovedårsagen til, at spørgsmålet er rejst, er Statsbanernes stædige vægring ved at lade de to hurtigste lyntog i forbindelsen til og fra Aalborg, ”Limfjorden” og ”Nordjyden”, standse i Odense. Flere fynske industrivirksomheder har forhandlet med flyselskabet Bel Air i Odense om muligheden for at få etableret en fast rute til Aalborg, og selskabet har ansøgt om tilladelse til flyruten med foreløbig tre ugentlige dobbeltture. 1944 Generaldirektoratet for statsbanerne meddeler, at der indtil videre kun bliver sejlet to daglige færgeture over Storebælt i hver retning. Det betyder, at der kun vil være to togforbindelser fra Odense til Sjælland kl. 6.10 og kl. 11.50. Under hensyn til indskrænkelserne i tog- og færgedriften henstiller generaldirektoratet meget indtrængende til befolkningen om kun at foretage de allernødvendigste rejser mellem landsdelene. Forbindelserne mellem Odense og Jylland bliver indtil videre uændrede. Men indskrænkelserne i færgedriften vil formentlig betyde, at adskillige rejsende fra Jylland mod København vil foretrække at overnatte i Odense og rejse videre med det tidlige morgentog.

Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Odense For abonnenter

Odense Kommune betalte for hotel, rejser og en konsulentrapport: Så meget kostede falleret tour-drøm

Annonce