Annonce
Udland

Trump planlægger besøg i orkanramte områder i næste uge

Stormen Florence har fredag krævet de første dødsofre i USA. Her ses en brandbil ved et væltet træ i Wilmington i North Carolina i USA, hvor orkanen hærger.

Stormen Florence har fredag kostet liv i USA. Donald Trump planlægger at besøge ramte områder i næste uge.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, planlægger at besøge de områder, der rammes af den tropiske storm Florence.

Besøgene vil efter planen foregå i næste uge, oplyser Det Hvide Hus' talsmand, Sarah Sanders.

- Præsidenten forventes at rejse til områderne påvirket af stormen først eller i midten af næste uge, når det er slået fast, at hans rejse ikke vil forstyrre rednings- og oprydningsarbejde, siger Sanders.

Florence blev fredag nedgraderet fra en orkan til en tropisk storm. Den ventes at blive svækket i styrke hen over weekenden.

Alligevel er uvejret voldsomt, og det har fredag krævet de første dødsofre i USA. Fredag aften lyder det, at fire skal være døde som følge af stormen.

Ifølge politiet i Wilmington i North Carolina var en mor og hendes baby de første ofre. De blev dræbt af et træ, der væltede.

Desuden skal en syg kvinde være omkommet, da væltede træer forhindrede redningskøretøjer i at nå frem til hende. Hun døde ifølge lokale medier af et hjerteanfald.

Trump har tidligere fortalt på Twitter, at han følger situationen, og at den føderale regering er klar til at hjælpe.

- Mine folk har lige fortalt mig, at det her er en af de værste storme til at ramme østkysten i mange år. Det ser ud til, at den direkte rammer North Carolina, South Carolina og Virginia. Vær forberedt, vær forsigtige og pas på jer selv, skrev han tidligere på ugen på Twitter.

Før har præsidenters håndtering af naturkatastrofer vist sig at have stor betydning for deres omdømme og popularitet.

George W. Bush's dårlige håndtering af orkanen Katrina i 2005 fulgte ham resten af hans præsidentperiode.

Derimod opnåede Barack Obama stor politisk opbakning for sin håndtering ødelæggelserne efter stormen Sandy i 2012.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce