Annonce
Udland

Trump kritiserer rådgiver forud for vidneudsagn i Ukraine-sag

Tom Brenner/Reuters
Trump har angiveligt set sig sur på embedskvinden Jennifer Williams forud for hendes offentlige vidneudsagn.

USA's præsident, Donald Trump, langer på ny ud efter en regeringsansat, som vil vidne offentligt i løbet af ugen som en del af den igangværende rigsretsproces mod den amerikanske præsident.

Jennifer Williams, der er rådgiver for vicepræsident Mike Pence, vidnede i forrige uge bag lukkede døre, fordi lovgivere ønsker at vide, hvor meget Pence kendte til den såkaldte Ukraine-sag.

Her fortalte Williams, at hun var bekymret over en efterhånden meget omtalt telefonsamtale den 25. juli mellem Trump og Ukraines præsident, Volodimir Zelenskij.

Jennifer Williams kaldte det "usædvanligt og upassende", at Trump angiveligt forsøgte at presse Ukraines præsident til at grave snavs frem om Trumps politiske rival Joe Biden.

Den udtalelse har nu fået Trump til tasterne. På Twitter skriver han således, at Williams, "hvem end hun er", burde mødes med andre modstandere af præsidenten og "udarbejde et bedre angreb mod præsidenten".

Jennifer Williams skal efter planen vidne offentligt i sagen tirsdag.

Det er ikke første gang, at Trump langer ud efter personer, der har vidnet mod ham i rigsretsprocessen.

I begyndelsen af november var det USA's fyrede ambassadør i Ukraine, Marie Yovanovitch, det gik ud over.

Her skrev præsidenten på Twitter, at alle lande, hvor Yovanovitch har gjort tjeneste, har klaret sig skidt.

Det skrev han, samtidig med at Yovanovitch blev afhørt i Repræsentanternes Hus.

Yovanovitch kaldte efterfølgende præsidentens tweet intimiderende.

Den tidligere ambassadør fortalte desuden, at hun også følte sig intimideret af den telefonsamtale, som Trump havde med Ukraines præsident i juli.

Hun forklarede udførligt om sine mange år i USA's udenrigstjeneste. Hvordan hun i dette forår blev genstand for tilsværtning startende med præsidenten.

Yovanovitch blev fjernet som ambassadør i maj. Det var, mens Trumps personlige advokat, Rudy Giuliani, arbejdede på at få Ukraine til at indlede en efterforskning mod tidligere vicepræsident Joe Biden og hans søn, Hunter.

/ritzau/dpa

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Mit Sverige in memorian

Min barndoms Sverige var også min mors og min farfars Sverige. Det var familiebesøg i min mors moster Adeles røde hus i skoven i Halland. Stedet, der stadig emmede af sommerferie paradis for min mor og hendes broder, Roland, i en svunden tid. Familien passede gården som generationer havde gjort det før dem. Adele og hendes broder, Henning, sled og slæbte med at passe besætningen og dyrke den stenede jord. Familiens blod og jord gik i et. Adele og Henning Nilsson døde mætte af dage, ikke fattige, heller ikke rige. Gravstenene på kirkegården i Hishult minder om, at de udgjorde grundstammen af etniske svenskere. Hårdt arbejde havde de, men til gengæld ærligt arbejde fra en tid med et fornuftspræget Sverige, hvor rettigheder og pligter fulgtes ad. Min farfars mor ankom til København fra Blekinge omkring forrige århundredeskifte lige som 100.000 andre etniske svenskere. Som et broderfolk gled de ind i en dansk hverdag på alle niveauer af samfundet. Kun de mange svenske slægtsnavne minder om fortiden. Min oldemor stod på et tidspunkt alene med farfar. Oldemor klarede skærene, og min farfar fandt sin mors fødested i Mørrum, før han gik bort. Ringen blev sluttet. Min længsel mod Sverige er en stærk, ubetinget kærlighed. Det er svenske traditioner, det er Abba, trubadouren Cornelis Wreeswijk, pianisten Jan Johansson, og gensynsglæde med familien i Helsingborg og Skanør. Det er en togtur med Indlandsbanen til Lapland for 40 år siden. Båndene holder trods de mange år, som er gået. Minderne er mange. Jeg sætter en ære i at tale svensk med min familie. Det er velkendt, at Sverige som humanistisk stormagt er ved at blive ført ud over afgrunden. Klinisk renset for fordomme går der en lige linje fra internationalisten og marxisten, Palmes, Rigsdags forslag i 1975 om at gøre Sverige multikulturelt til dagens verdensrekord i antallet af bombesprængninger og voldtægter. Den grænseløse tolerance over for indvandring udvikler sig til en forbrydelse, når det man tolererer er ondskab. Når politikere ved eller bør vide, at indvandring fra 3. verdenslande forøger faren for personfarlig kriminalitet, så mister de deres legitimitet ved ikke at sige fra. I Sverige har den politiske mangfoldigheds utopi udviklet sig til befolkningens modsvarende trøstesløs dystopi i bedste Blade Runner stil med endeløse kampe mellem bevæbnet politi og velorganiserede indvandrerbander. En officiel statsbegravelse kunne være en passende måde, at ære det Sverige politikerne og et flertal af svenskerne selv har lagt i graven; Midnatssolens, de dybe skoves, Pipi Langstrømpes og Emil fra Lönnebergs underfundige Sverige, men også den moderne velfærdsstat funderet på fred fremgang og sikkerhed. Hvil i fred, du blågule, du vil blive savnet, så længe der er nogen, der kan huske dig, du fria, du fjällhōga nord.

Middelfart

Se hele programmet: Navne til Rock Under Broen 2020 afsløret - med populær popduo som genganger

Annonce