Annonce
Sydfyn

Her er gerningsmanden: Pistol-røveri mod Svendborgkiosk

Politiet efterlyser denne mand, der fredag aften gik væbnet røveri mod Pibesmeden Kiosk.
Pibesmeden Kiosk udsat for væbnet pistol-røveri. Røver kørte væk i rød to-personers ladbil.
Annonce

Svendborg: Pibesmeden Kiosk på Gammel Skårupvænge blev fredag kort før lukketid udsat for et væbnet røveri.

En mand kom ind i kiosken klokken 22, pegede på en ung ekspedient med en pistol og råbte: "Det er et røveri, jeg vil have penge".

Ekspedienten udleverede ifølge politiet mellem 8000 og 12.000 kroner, og røveren forsvandt herefter ud ad døren. Overvågningsbilleder har afsløret, at han formentlig er kørt væk i en rød to-personers ladbil - muligvis en Toyota.

Politiet har set overvågningsbånd fra kiosken igennem, men har brug for hjælp fra offentligheden.

- Vi vil meget gerne høre fra vidner, der har været på stedet omkring gerningstidspunktet og måske har set personer eller biler, som kan have interesse, siger politikommissær Rasmus Tyllesen, der er leder af Fyns Politis operative afdeling i Svendborg.

Politiet efterlyser denne mand, der fredag aften gik væbnet røveri mod Pibesmeden Kiosk.
Annonce

Frygter gentagelse

Udover en ung ekspedient var der fire kunder i kiosken og den tilhørende spillehal, og de har givet et grundigt signalement af røveren. Han beskrives som en mand på 20-30 år, 185 centimeter høj og almindelig af bygning. Han var lys i huden, talte dansk og var iført en blå dunjakke af mærket Ellesse med et hvidt logo på højre bryst og et rødt emblem på venstre side.

Han havde trukket hætten op over hovedet og havde et mørkt tørklæde for mund og næse. Desuden var han iført grå handsker og mørke bukser og sko.

Ejeren af kiosken, Burak Köse, fortæller, at alle er rystet efter røveriet. Han har haft kiosken i godt fire år og også tidligere drevet kiosk i Langeskov uden tidligere at have været udsat for røveri.

- Jeg er meget chokeret, og det har også taget hårdt på personalet, der har det dårligt og er bange for, at det sker igen, siger Burak Köse.

Annonce

Hente penge flere gange

Han fortæller, at røveren også fik udleveret nogle cigaretter, og at det beløb på 8000-12.000 kroner, der efter røveriet blev oplyst til politiet, formentlig er noget større. Hvor stort ønsker han ikke at fortæller.

- Vi ligger normalt ikke inde med så mange kontanter, men det var op til en weekend, og derfor var der mange penge i kassen, siger Burak Köse, der nu vil hente penge flere gange i løbet af dagen for at undgå en gentagelse.

- Jeg håber meget, at politiet finder frem til røveren, og den røde ladbil, som man kan se på overvågningsbillederne, kan der ikke være mange af. Vi håber, den kan afsløre røveren, siger kioskejeren.

Kiosken på Gammel Skårupvænge i østre bydel var også udsat for røveri i 2014, men her gik røveren forgæves. Den daværende ejer, Flemming Hansen, havde året før været udsat for et røveri mod sin kiosk i Ringe, og han havde derfor investeret i et pengeløst system, der giver et returbeløb tilbage til kunderne, mens pengesedler går i et depot, der ikke kan åbnes af ekspedienterne.

Det system er Burak Köse nu også interesseret i.

- Jeg ved ikke, hvad det koster, men det er værd at undersøge, siger han.

En ung ekspedient i Pibesmeden Kiosk i østre bydel blev fredag kort før lukketid truet med en pistol. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fare for giftig røg: Brand ved Fortum

Odense

De har søgt i tre år: Nu har somaliske mødre og SSP Odense fået første million til at hjælpe unge indsatte

Annonce