Annonce
Odense

Truede rådmand og politi: Kvinde fik halveret straf i landsretten

Den 40-årige kvinde startede blandt andet en underretningssag mod rådmand Susanne Crawley (foto), fordi hun var frustreret over en børnesag, hvor hun selv havde mistet retten til at se sin søn. Arivfoto: Robert Wengler
En 40-årig kvinde fik reduceret sin straf fra et år til et halvt, da hun blev dømt for 28 tilfælde af blandt andet trusler. Hun har siddet varetægtsfængslet i fem måneder, og skal ikke i fængsel.
Annonce

Hun har lært lektien og mærket konsekvensen.

Det var konklusionen på den dom, som Østre Landsret i Odense i sidste uge afsagde over en 40-årig kvinde. Kvinden blev i december idømt et års ubetinget fængsel ved retten i Odense for omfattende trusler mod en række offentligt ansatte, herunder børn og ungerådmand i Odense, Susanne Crawley Larsen (R).

I byretten blev en varetægtsfængsling af kvinden opretholdt efter dommen, men hun er siden blevet løsladt igen. Og hun skal ikke i fængsel, hvis hun afstår fra at komme med nye trusler. For da landsretten skulle udmåle straffen endte det i en halvering af straffen fra et til et halvt års ubetinget fængsel. Og da kvinden allerede har siddet varetægtsfængslet i fem måneder i forbindelse med sagen, så anser retten straffen for afsonet, hvis hun ellers ikke begår ny kriminalitet i prøvetiden.

Egentlig havde kvinden anket sin byretsdom i håb om frifindelse, men da sagen blev behandlet ved Østre Landsret var det ene og alene straffens længde, som dommerne skulle tage stilling til - efter ønske fra kvinden og hendes forsvarer.

Dermed erkendte hun også, at hun var skyldig i de 28 tilfælde af trusler, falske anklager og overtrædelse af tilhold, som hun blev dømt for i december.

Gennem mere end et år og fire måneder tog kvinden mindst 135 gange kontakt over e-mail til offentligt ansatte i Fyns Politi og Odense Kommune - og altså også rådmanden for Børn og Ungeforvaltningen. Indholdet af de mange mails var enten chikanerende, truende eller krænkende.

Annonce

Lavede underretning på rådmand

Blandt andet lavede kvinden også en underretning om rådmand Susanne Crawley Larsens familieforhold, så rådmanden endte med at få besøg af socialrådgivere i sit hjem, der skulle undersøge om hun kunne tage vare på sine egne børn.

Den 40-årige kvinde var frustreret over udfaldet af en sag, hvor hun havde mistet retten til at se sin egen søn. Hun forklarede i byretten, at det ikke var for at genere nogen, men et forsøg på at råbe systemet op, der fik hende til at skrive de mange mails.

Og da dommen faldt sagde hende forsvarer dengang:

- Hun har fuldt forstået de signaler, der er blevet sendt, og hun er fuldt ud klar over, at hun skal holde sig fra at tage kontakt. Det ville være fuldstændig idiotisk af hende at foretage sig mere i den her sag, sagde forsvarer Rune Pedersen ved den lejlighed.

Med dommen i Østre Landsret er sagen nu slut.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce