Annonce
Kerteminde

Truede med foldekniv: Kiosken i bycentret i Munkebo udsat for røveri

Kiosken i Munkebo Bycenter blev fredag aften udsat for røveri. Arkivfoto
En mand truede sig fredag aften til kontanter i kiosken i Munkebo Bycenter med en mindre foldekniv. Politiet efterlyser vidner.

Det var en noget chokeret medarbejder i kiosken, der i fredag aften kunne anmelde et røveri i Munkebo Bycenter omkring klokken 22.

En mand, der talte dårligt engelsk, var kommet ind i kiosken lidt før klokken 22 og havde med en mindre foldekniv truet sig til kontanter. Han var i ført sort tøj og en sort elefanthue.

Manden forsvandt efter røveriet i vestlig retning fra bycentret. Politiet vil gerne tale med vidner, der har kunne have set noget mistænkeligt både før, under og efter episoden.

Signalementet er meget sparsomt, fortæller vagtchefen ved Fyns Politi. Manden, der talte dårligt engelsk, havde en sort trøje på, sorte bukser og var under røveriet iført en sort elefanthue.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

- Vi ved godt, det er ulovligt: Derfor parkerer varebilerne midt på fortovet

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce