Annonce
Faaborg-Midtfyn

Troppede op med pistol: 23-årig varetægtsfængslet for trusler på livet og vold

Den 23-årige mand blev varetægtsfængslet i fire uger ved grundlovsforhøret. Arkivfoto: Jens Wognsen
23-årig mand nægter sig skyldig i tre grove sigtelser begået lørdag aften i Faaborg. Han nægtede at sige noget i onsdagens grundlovsforhør i Retten i Svendborg, men slap ikke for at blive varetægtsfængslet i fire uger.
Annonce

Faaborg/Allested: En 23-årig mand blev onsdag ved Retten i Svendborg varetægtsfængslet i fire uger - sigtet for trusler på livet med en pistol, vold og for vidnetrusler.

Ifølge anklager ved Fyns Politi, Karen Jensen, nægtede den 23-årige sig skyldig i sigtelserne, og nægtede desuden at udtale sig i grundlovsforhøret.

- Det er lidt svært at sige, hvad det her udspringer af, når han ikke kommer med en forklaring, så det skal vi have fundet ud af. Han (den sigtede) var på stedet med en anden person, som vi endnu ikke har fat i. Han kan måske også kaste noget lys over sagen, siger Karen Jensen.

Episoden fandt sted lørdag aften klokken 23, hvor den 23-årige og endnu en person troppede op på en adresse på Assensvej i Faaborg. Her truede den 23-årige en jævnaldrende person på livet med pistolen, og desuden slog den nu sigtede ofret i hovedet med pistolen to gange.


Han er tidligere dømt for vold, vold i gentagelsestilfælde og vidnetrusler, så der er en risiko for, at han kan gøre det igen, hvis han er på fri fod. Desuden har han allerede truet vidner på stedet, så han vil også igen kunne påvirke vidner i sagen

Karen Jensen, anklager hos Fyns Politi


- På vej væk siger han noget i retning af, at "hvis I melder det her, så kommer der nogen efter jer". Så derfor er han også sigtet for vidnetrusler, forklarer Karen Jensen.

Annonce

Tidligere straffet

Den 23-årige blev anholdt på sin hjemmeadresse i Allested, og han er godt kendt af politiet i forvejen. Faktisk blev han så sent som i april løsladt efter en voldsdom, og ifølge Karen Jensen lagde dommeren blandt andet vægt på den 23-åriges plettede straffeattest, da anklagerens krav om varetægtsfængsling blev efterkommet.

- Han er tidligere dømt for vold, vold i gentagelsestilfælde og vidnetrusler, så der er en risiko for, at han kan gøre det igen, hvis han er på fri fod. Desuden har han allerede truet vidner på stedet, så han vil også igen kunne påvirke vidner i sagen, siger Karen Jensen.

Den sigtede kærede i øvrigt varetægtsfængslingen til landsretten.

Politiet er bekendt med, hvem der var med den 23-årige mand i Faaborg lørdag aften, men har endnu ikke fundet frem til vedkommende, oplyser Karen Jensen.

Fyns Politi fik anmeldelsen om overfaldet og truslerne mandag sidst på eftermiddagen. Ofret fik et par buler i hovedet efter slagene med pistolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce