Annonce
Udland

Tropisk storm i USA koster mindst fem mennesker livet

Tusindvis af redningsfolk, -køretøjer og helikoptere er klar til at hjælpe folk fra oversvømmelser. Det er dog ikke altid, at vejrforholdene gør det muligt for hjælpen at nå frem.

Op mod 1,7 millioner mennesker er blevet opfordret til at lade sig evakuere som følge af stormen Florence.

Den tropiske storm Florence, der bevæger sig ind over USA, har kostet mindst fem mennesker livet. Det oplyser myndighederne ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Blandt de omkomne er en kvinde og et spædbarn, der blev dræbt, da et træ faldt ned i deres hus.

Selv om uvejret er taget af i styrke, så ventes der stadig store ødelægger i form af oversvømmelser og kraftige vinde. De voldsomme oversvømmelser er fortsat livsfarlige, lyder det ifølge nyhedsbureauet AP.

Flere byer i North Carolina har fået 58 centimeter regn på to dage, mens andre områder forventer at få op mod en meter regn.

Alene i North Carolina er mere end 760.000 mennesker uden elektricitet.

Tusindvis af redningsfolk, -køretøjer og helikoptere er klar til at hjælpe folk fra oversvømmelser. Og i de tre stater North Carolina, South Carolina og Virginia er op mod 1,7 millioner indbyggere blevet opfordret til at lade sig evakuere.

Men ifølge myndighederne er der dog også personer, der har valgt at blive hjemme under den voldsomme tyfon for at beskytte deres ejendomme.

Guvernør i North Carolina, Roy Cooper, oplyser, at der har været "flere hundrede" redningsaktioner, og "der er fortsat folk, der har brug for hjælp".

Det amerikanske orkancenter advarer folk mod at bevæge sig udenfor efter mørkets frembrud, da det kan være svært at se, hvor dybt vandet i området er, og at folk derfor risikerer at sidde fast.

I stedet skal folk søge mod det højeste punkt i deres hjem og derefter kontakte alarmcentralen, oplyser myndighederne.

Tidligere på ugen lå Florence som en orkan i kategori 4, men den har siden mistet styrke. Sent fredag aften dansk tid blev den nedjusteret til en tropisk storm.

Det betyder dog langt fra, at Florence er ufarlig, siger guvernør Roy Cooper. Ifølge ham skal befolkningen forberede sig på flere dage med kraftig regn, hård vind og oversvømmelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1969: Cafeteria i Mageløs brændte - men gæsterne blev siddende

1994 Nu er der mulighed for at få en garanteret medicinfri flæskesteg på julebordet. Som den første forretning i Odense har Kvickly i Dalum fået en statsautoriseret godkendelse til at sælge ferskt økologisk grisekød. Slagtermester Søren Nielsen i Kvickly siger, at grisene med garanti aldrig har fået medicin eller mærkelige tilskudsstoffer. Vi får kødet fra den ene af to producenter i Jylland, der er statskontrollerede. Og selv bliver vi også kontrolleret i alle ender og kanter. Kødet skal håndteres for sig selv, og skal der midt på dagen skæres mere, skal værktøjet renses, hvis det i mellemtiden har været brugt til andet grisekød. Det økologiske kød koster 10 kroner mere kiloet, og Kvickly kan kun få 100 kilo om ugen. 1969 Odense Brandvæsen havde ved midnatstid besvær med at få gæsterne i cafeteriaet Go-In, Mageløs 7, til at forlade lokalet, skønt det brændte ret kraftigt i køkkenet og op gennem taget. Det måtte adskillige opfordringer til, før folk rettede sig efter brandvæsenets anvisninger. Den væsentligste grund til, at gæsterne skulle ud, var brandvæsenets kulsyretåge, der er giftig. Og kort efter, at en sådan tåge er sprøjtet ud i et rum, opstår der som følge af slukningen en kraftig røg, hvilket gæsterne ved selvsyn kunne se, da de havde forladt lokalet. Ilden opstod i nogle frituregryder og bredte sig hurtigt gennem aftræksrør til en del af tagkonstruktionen. Det skete ret betydelig skade i cafeteriaet. 1944 Der er i disse dage i København samt i Odense, Aarhus og Aalborg meget vidtgående foranstaltninger under forberedelse til indsats i det øjeblik, der eventuelt skulle opstå katastrofer af et sådant omfang, at hele bydele er i fare for at blive ødelagt af brand. Fra Statens civile Luftværn er udsendt et cirkulære til de lokale luftværnsmyndigheder, hvorefter der så hurtigt som muligt, skal træffes foranstaltninger til imødegåelse af katastrofebrand og ildstorm, et udtryk for fladebrande af en så voldsom karakter, at de kan sammenlignes med naturkatastrofer. Når Ildstorm raserer en by, opstår der en sådan ophedning af luften, at både huse og alt levende fuldstændig opsluges som i en krematorieovn.

Sydfyn

Lykkelig tilflytter på Ærø: - Jeg er så glad for vores børnehave, som er fuld af nærvær og tryghed

Annonce