Annonce
Fyn

Troen er tilbage: Vi skal bare vinde over de russere

Danmark brænder stor chance i slutningen af anden halvleg. Foto. Birgitte Carol Heiberg
Trods nederlag på 1-2 mod Belgien lyder der kæmpe respekt for det danske landshold fra de rød-hvide gæster, som så kampen på sportsbaren Kick Off i Odense. Holdet kæmpede for Christian Eriksen, mente flere.

Odense: Fra chokstemning i lørdags til fornyet optimisme og tro på, at Danmarks rolle ved EM ikke er udspillet.

På sportspubben Kick Off i det indre Odense blev gæsterne lørdag ramt af chok og vantro på grund af Christian Eriksens hjertestop midt under kampen. Torsdag var mange af de samme gæster tilbage og så Danmark tabe 1-2 til Belgien. Foto. Birgitte Carol Heiberg

Da Yussuf Poulsen i torsdag aftens EM-gruppekamps blot andet minut bragte Danmark i front mod verdensranglistens nummer et fra Belgien, var forløsningen til at mærke blandt de feststemte gæster på sportspubben Kick Off i Odense.

Christian Eriksen og traumet fra den første kamp, hvor Eriksen pludselig blev ramt af et hjertestop og måtte behandles på banen midt i kampen, var på ingen måde glemt.

Annonce
Gode tanker om snarlig bedring blev i kampens 10. minut sendt i retning af Christian Eriksen, hvor spillet stoppede og alle klappede i et minut. Foto. Birgitte Carol Heiberg

Men med målet og den generelt heftige danske start på kampen, stod det klart, at Danmark er tilbage og klar til igen at stemple ind i EM-turneringen.

Humøret var højt ved bordet, hvor bl.a. Kristian Green (i landsholdtrøje) og Martin Seide havde slået sig ned. Foto. Birgitte Carol Heiberg

- Vi skal have seks shots. Han betaler, lød det resolut fra et af bordende, hvor tre muntre odenseanere med fortid i henholdsvis Haderslev, Haderslev og Lolland havde slået sig ned.

Føringen holdt til pausen, og så steg optimismen en ekstra tand.

En hurtig 1-0 scoring mod et af verdens bedste landshold, Belgien, bragte stemningen på kogepunktet i første halvleg. Foto. Birgitte Carol Heiberg

- Det er ligesom EM i 1992, lød det fra Lykke Boiskouv fra Odense med henvisning til den hidtil eneste gang, Danmark har vundet Europamesterskabet.

- De spiller for ham, tilføjede hun med reference til Christian Eriksen.

Nu handler det om russerne

Føringen holdt som bekendt ikke hele vejen, men det gjorde optimismen blandt de røde-hvide fans på pubben i det centrale Odense. I hvert fald delvis.

Indehaveren af Kick Off, Flemming Berg, havde sikret sig billet til kampen i Parken i København, hvorfor det var Malou Rasmussen, der bestyrede baren. Og hun delte gratis shots ud til alle, da Danmark bragte sig foran 1-0 i kampen andet minut. Foto. Birgitte Carol Heiberg

For håbet om en plads i næste runde lever stadig, hvis Danmark vinder den sidste kamp. Og det er der al mulig grund til at tro på ud fra det spil, som landsholdet viste mod belgierne, lød bedømmelsen fra flere af gæsterne ved bordene.

Også fra Kristian Green, en af de herrer ved bordet, hvor sportspubbens shots i forskellige farver blev afprøvet med stor ihærdighed.

- De (Danmark, red.) spillede fantastisk mod et hold (Belgien, red.), som en af favoritterne til at vinde det hele. Kæmpe respekt for holdet og ikke mindst for landstræner Kasper Hjulmand, lød det fra ham efter kampen.

Lykke Boiskouv, Odense, er stor landsholdsfan, og hun er efter Belgien-kampen optimist inden den sidste gruppekamp mod Rusland. Foto. Birgitte Carol Heiberg

Lykke Boiskouv kunne trods nederlaget til Danmark stadig se parallellerne til triumfen i EM 1992. Også dengang skulle Danmark nemlig levere et godt resultat i sidste kamp for at kunne gå videre.

- Vi skal bare vinde over de russere, fastslår hun.

Om, hun får ret i det, vil vise sig på mandag, når Danmark spiller sidste gruppekamp mod Rusland.

Der fløjtes op klokken 21, og kampen spilles igen i København. Kun med en sejr har Danmark stadig muligheden for at gå videre, men deltagelse i turneringens næste runde vil dog stadig også afhænge af andre resultater, og især af resultatet af den anden gruppekamp mellem Belgien og Finland.

Annonce
Odense For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Restauranter afviser sultne turister: - De sidste to somre har bare været helt vilde

Middelfart For abonnenter

Ups: Økologisk landbrug får sur smiley for markedsføringen af flere varer

Odense

Prøver afslører covid-19 i odenseaneres afføring: Nu skal forsøg udbredes til hele landet

Nordfyn For abonnenter

Største og dyreste projekt i kommunens historie: Om fire år er digerne ved Bogense fremtidssikret

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Faaborg-Midtfyn

Smykker, Suzuki-motorcykel og Iphones stjålet: Travl weekend for indbrudstyve

Kerteminde

Kommunen trækker stikket for havnens madvogne: - Det er rigtig nok, at vi har annulleret de aftaler

Danmark

Få overblikket: Her er uddannelserne med det højeste snit

Odense

Mangler du en slange?: Kongeboa på afveje i det centrale Odense

Middelfart For abonnenter

Politihjemmeværnet må sige nej til opgaver: Mangler mindst 20 frivillige for at fylde rækkerne

Assens

Nu lykkedes det: Sandra skal til Aalborg for at studere psykologi

Annonce