Annonce
Livsstil

Troelsens opskrit: Syltede pærer med saltkaramel og havgusost

Foto: Helle Troelsen
Denne kombination lyder måske underlig. Men det smager himmelsk. Jeg fik den af en veninde, der havde luret ingredienserne af, da hun spiste retten på en af de fine gourmetrestauranter i København. Nu er den blevet en klassiker, når vi får gæster til middag.
Annonce
Annonce

Syltede pærer

1 kilo pærer - skåret i både og udkernede.

6 dl. vand.

600 gram rørsukker.

2 vaniljestænger.

Revet skal af en økologisk citron.

1 dåse kondenseret mælk.

1 lille drys salt.

Lidt piskefløde.

Revet Havgusost eller Vesterhavsost.

Annonce

Fremgangsmåde

Bring en gryde med vand i kog tilsat sukker, citronskal, korn og stængler fra vaniljestang. Klargør imens pærerne. Når lagen koger og sukkeret er opløst, hældes pærerne i og lad dem koge i 20 minutter. Hæld dem på skoldede glas, eventuelt tilsat lidt atamon.

Den uåbnede dåse med kondenseret mælk stilles i en gryde med så meget vand, at den er dækket helt. Kog dåsen i 3 timer under låg. Hold øje med, at vandet hele tiden dækker dåsen, ellers eksploderer den, og du har karamel i hele køkkenet. Lad dåsen køle af, inden du åbner den. Nu er den kondenserede mælk blevet til den lækreste bløde karamel. Smag den til med lidt salt, så den kun lige får en let saltet smag.

Inden servering blødgøres karamellen til en mere flydende konsistens ved at varme den lidt op i en gryde tilsat et skvæt fløde, som røres til en tyktflydende karamel.

Retten serveres med afkølede syltede pærer i bunden. Ovenpå lægges karamellen og øverst revet Havgusost - eller Vesterhavsost. Pynt eventuelt med et par blade af citronmelisse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Fyn For abonnenter

Analyse: Nyd ferien - Fynske borgmestre vender tilbage til bedre, men usikker økonomi

Annonce