Annonce
Odense

Troels Mylenberg: Homo-dogme ikke til diskussion

Om Dahir Jama Rooblehs værdisæt i forhold til homoseksuelle overskygger de kvaliteter, han er blevet opstillet på, er op til Enhedslistens medlemmer at afgøre, mener politisk kommentator.

Bestyrelsen i Enhedslisten i Odense havde formentlig ikke krydstjekket Dahir Jama Rooblehs holdninger helt til bunds, inden han blev opstillet som kandidat til byrådet i Odense.

Det mener politisk kommentator Troels Mylenberg, der er chefredaktør på Fyns Amts Avis.

- Det er det skræmmende og charmerende ved politik. Det er utrolig nemt at blive opstillet som kandidat, men det kan skabe problemer, hvis man ikke har fået afstemt holdningerne med partiprogrammerne, siger chefredaktøren.

Han har fulgt det politiske stormvejr, Dahir Jama Roobleh er kommet ud i efter flere kontroversielle udtalelser om homoseksuelle.

- Det er et dogme i dansk politik, at homoseksualitet ikke anfægtes: Mennesker er lige, og vi er frisindede i Danmark. Punktum! Det går på tværs af hele den politiske akse fra Enhedslisten til Dansk Folkeparti. Selv Pia Kjærsgaard, der har været rygende meget imod, at homoseksuelle skulle kunne vies i en kirke, har som værdiordfører stået vagt om retten til at være homoseksuel, lyder det fra chefredaktøren.

- Sådan nogle udtalelser, som Dahir Jama Roobleh kommer med, går stik imod det dogme. Han får jo ud mellem sidebenene, at der er noget i vejen med homoseksuelle. Og det er uacceptabelt i en dansk kontekst, uanset hvilket parti man tilhører, fastslår Troels Mylenberg.

Annonce

Anti-homoseksuelle har ingen chance

Han tvivler på, at nogen vil kunne bygge en politisk karriere op på at være imod homoseksuelle.

- Homoseksualitet ikke er kontroversielt i Danmark. Det kan godt være, at der en nogen, der har en negativ holdning til homoseksuelle, men jeg tror ikke, der er plads til et delvist anti-homoseksuelt parti. Der er andre temaer, der er mere væsentlige, og de kommer til at afgøre, hvor man sætter sit kryds.

- Man bliver ikke valgt til Odense Byråd på at være imod homoseksuelle, vurderer Troels Mylenberg.

Enhedslistens bestyrelse i Odense har opfordret den kontroversielle politiker til at trække sit kandidatur til efterårets kommunalvalg. Gør han det ikke frivilligt, skal der indkaldes til ekstraordinær generalforsamling i Odense-afdelingen, hvor medlemmerne skal tage stilling til sagen.

- Der er jo en grund til, at partiet har valgt ham som kandidat. Så må partiet afgøre, om hans værdisæt i forhold til homoseksuelle er mindre væsentligt, end de kvaliteter som måtte have gjort ham til kandidat i sin tid, siger Troels Mylenberg.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Fyn

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce