Annonce
Livsstil

Troels Mylenberg: Fra chefredaktør til menig medarbejder

Der var engang, da meget af Troels Mylenbergs tid gik med at udtænke og formidle strategier. Her ved et seminar om konstruktiv journalistik. Foto: Michael Bager
Der er en verden til forskel på at være den, der skal lede andre og sidde for bordenden, til at være menig medarbejder. For Troels Mylenberg, tidligere chefredaktør for Jysk Fynske Medier, har det været en frisættende oplevelse af gå fra en stilling som topchef til en plads på gulvet.

Troels Mylenberg skulle lige vænne sig til al den fritid, han fik foræret, da han i 2017 efter eget valg forlod jobbet som chefredaktør på Jysk Fynske Medier. For selv når han havde fri som chefredaktør og var hjemme hos familien på Thurø, var der altid noget, han kunne gøre.

-Jeg gik i begyndelsen hele tiden rundt og tænkte: ”Der er noget, jeg har glemt!” - ”Er der ikke noget, jeg burde gøre?!” Jeg havde jo været vant til, at der i weekenden var læsere, der ringede, eller mails, der skulle besvares, eller ledere, der skulle skrives. Der var altid noget, jeg kunne gøre, som der selvfølgelig er, når man har ansvaret for en stor biks. Sådan er det bare.

Nu fik jeg min egen tid. Det var en enorm rar oplevelse. Også at finde ud af, at jeg ikke blev rastløs af det. Som topchef oparbejder man en ret stor arbejdskapacitet. Arbejdet fylder bare meget. Det der med, at jeg nu med fuldstændig god samvittighed bare kunne slå benene op og se fodbold eller begynde at spille tennis, det var rart.

Troels Mylenberg havde på ingen måde planlagt at trække sig i 2017. Han var glad for sit arbejde og sin arbejdsplads, men…

-Vi var uenige om vores strategi i Jysk Fynske Medier, og i stedet for at slås om det og skabe dårlig stemning, blev jeg enig med mig selv om, at jeg jo bare kunne holde op. Der var ikke noget opgør eller nogen hard feelings bagefter.

FAKTA

Politisk redaktør på TV2 News.

Marts 2010 politisk redaktør Fyns Stiftstidende, 2011 chefredaktør Fyns Amts Avis, 2014 chefredaktør i Jysk Fynske Medier, da en række lokale og regionale aviser indgik et samarbejde. Valgte selv at stoppe i december 2017 og blev kort tid efter nyhedsvært hos TV2 News.

Uddannet journalist, har tidligere været ved Weekendavisen og Ekstra Bladet. Har undervejs også været forstander for Vallekilde Højskole og leder ved Center for journalistik på SDU.

50 år og bor på Thurø med sin familie.

Frisættende

Han fik ikke lov til at gå ret længe hjemme på Thurø, inden TV2 ringede og tilbød et job som vært på TV2 News bl.a. for magasinprogrammet News & Co.

-Det var næsten en frisættende tanke, at man bare skulle gå på arbejde som alle mulige andre og ikke stå -op og gå i seng med ansvar for alt muligt og for andre mennesker.

-Det var på mange måder en befriende oplevelse. Ikke sådan at forstå, at jeg ikke var glad for min chefstilling. Det er vigtigt for mig at pointere. Jeg trivedes rigtig godt med mit chefjob, men der er en verden til forskel på at være den, der hele tiden skal lede andre, har ansvar, stå på mål for beslutninger og sidde for bordenden i forhold til at være menig medarbejder. Så det var en enorm fed oplevelse at være i en anden funktion.

-Jeg startede med at være vært, og jeg var på arbejde, når jeg havde vagt, og jeg havde fri, når jeg havde fri.

Men nu var han menig medarbejder og ikke længere chefen, der kunne sige hvem, der skulle gøre det og det.

-Det gode for mig var, at jeg trådte ind i en helt ny virkelighed, hvor der var et håndværk, som jeg skulle lære. Jeg kunne ikke bare komme og sige: ”Hvorfor gør vi ikke sådan og sådan?” Jeg var helt klar over, at jeg nu var ny og skulle lytte og lære. Jeg havde forbavsende let ved at holde min mund, og jeg var meget bevidst om, at jeg på ingen måde var chef for noget som helst. Det var meget vigtigt for mig at tilkendegive det over for kollegerne, for jeg kan ikke forestille mig noget mere irriterende end sådan en tidligere chefredaktør, der kommer og tror, han ved alt om, hvordan det skal gøres.

Troels Mylenberg nød faktisk at være en del af holdet og vende tilbage håndværket i journalistikken. At være den nysgerrige, der er med til at gøre folk klogere. Som han siger:

-Det et er jo dét, vi journalister er sat i verden til.

Når dagens programmer skal tilrettelægges ved redaktionsmøderne, har han med en baggrund som topchef nogle erfaringer, som er lidt anderledes end, hvad man typisk har omkring et redaktionsbord.

-Så ved man måske lidt mere om virksomhedsøkonomi og erhvervsliv og har måske nogle anderledes ideer til kilder og tilgange til historier, siger Troels Mylenberg.

Annonce

Kun ét savn

Han tror ikke, at han selv vender tilbage til toppen af dansk erhvervsliv. Det har han ingen planer om. Han savner ikke direktionsmøderne og høre om implementering af nye it-systemer.

-Jeg savner heller ikke at bestemme, men jeg savner de mennesker, jeg arbejdede sammen med. Vi havde på mange måder nogle virkelig gode relationer i mediehuset, også i den øverste ledelse.

Troels Mylenberg gjorde sig mange tanker om, hvordan det ville være at trække sig som topchef, men også hvordan han skulle agere som tidligere topchef, der nu trådte ind hos TV2 som holdspiller. Hans råd til dem, der skal ud på samme tur som ham – fra toppen til gulvet – lyder:

-Når man træder ud, så træder man ud. Så er der andre, der er ledere, og det skal de have plads til.

Fra top til gulv

Hvordan tackler man at træde bagud? At tage skridtet fra at være topchef til de meniges rækker. Fra toppen til gulvet.

I det seneste års tid har alle kunnet se, hvordan statsminister Lars Løkke har tacklet springet fra partileder til bagerste række i Folketinget.

Vi har spurgt to personer, der også er trådt et skridt tilbage. Hvordan tacklede de skridtet væk fra magten til at være menig? Kunne de tie og lade være med at blande sig?

Og hvad er deres gode råd til andre, der skal gennem den proces.

Det er: Marianne Jelved, tidligere partileder og minister, nu medlem af Folketinget og Troels Mylenberg, tidligere chefredaktør for Jysk Fynske Medier, nu TV2.

Der var ingen bad feelings, da Troels Mylenberg forlod chefjobbet i JyskFynske Medier. Han blev ret hurtigt kontaktet af TV2, og han fortæller, at;-Det var fascinerende at træde ind i en ny virksomhedskultur. Kulturen på TV2 er virkelig fremragende på alle måder. Meget positiv. Der er en begejstring og en enorm velvilje og stærk samarbejdsvilje. Privatfoto
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Lego-familien stopper solcelleplaner ved fynsk Gods: Skaber kæmpe naturprojekt i stedet

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Letbanens åbning vaklede i ugerne før valget: Comsa havde meldt ud, at tidsplanen ikke holdt

Assens For abonnenter

Der er i 2021 søsat planer, der kan skabe over 200 nye boliger i området: - Det er lidt vanvittigt

Erhverv

Pakkerne hober sig op: Kom nu og hent dem

Nordfyn For abonnenter

Udvalgsformand om kæmpe udvidelse: - Landbruget har altså bare en særstatus i den slags sager

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Kerteminde For abonnenter

Mystisk støj kan være skadelig: Nu skal brummende lyd undersøges

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Kerteminde

Øv, øv, øv: Søren var i god tro, men vinduer er ulovlige og skal skiftes

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Livsstil

Prisvindende kok taler af erfaring: - Alle kan lære at spise østers

Navne For abonnenter

Han byggede H.C. Andersen Hotel  og var ikke færdig med forretninger: Richard Wilhjelm blev 93 år

Erhverv

Claus klar til at sætte sin jord under vand for at redde klimaet: Men vi skal jo lige være enige om prisen først

Annonce