Annonce
Erhverv

Trods usikkerhed om afgift styrer bilsalget mod nyt rekordår

2017 kan blive et nyt rekordår for bilsalget trods måneders usikkerhed om afgifter.

Selv om udsigt til ændrede afgifter lagde en dæmper på bilsalget i flere måneder, tegner 2017 til nyt rekordår.

Bilglade forbrugere i Danmark har tilsyneladende lagt forsigtigheden af sig, efter politisk usikkerhed om bilafgifterne ellers lagde en dæmper på salget i august og september.

Bilsalget i november er helt på linje med samme måned i 2016 med 18.300 nyindkøbte biler, viser opgørelse fra Danmarks Statistik. Det svarer til en stigning på 0,3 procent i forhold til november 2016.

Og med fornyet fart på bilsalget, der også klarede sig godt i månederne inden forhandlingerne om bilafgifter, er der udsigt til et nyt rekordår for bilbranchen. Det vurderer Jonas Spendrup, økonom i Dansk Erhverv.

- Der har i gennemsnit været en tilgang på 18.500 nye biler om måneden i 2017 indtil nu - i 2016 lå det samlede månedsgennemsnit på 18.550, skriver han i en kommentar.

Ifølge Jonas Spendrup kræver det, at bilsalget i december overstiger 19.100 nye biler, hvis rekordåret 2016 skal overgås.

- Altså lidt højere end hvad vi ellers har set om måneden i 2017 indtil nu, men bestemt ikke urealistisk, siger han.

Bilbranchen meldte i august og september om svigtende salg, mens politikerne forhandlede om registreringsafgifter. Mange bilkøbere udskød tilsyneladende beslutningen med udsigt til at kunne slippe billigere i afgift.

I slutningen af september indgik regeringen og DF en aftale, der blandt andet sænkede registreringsafgiften.

Danmarks Statistik har tidligere konkluderet, at bilbranchen havde "en del flere" konkurser end de foregående år i perioden, hvor der blev forhandlet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce