Annonce
Odense Håndbold

Trods udskudt OL: Kirkely begynder i Odense Håndbold som planlagt

Anfører Kamilla Larsen var sindssygt glad for at have Ulrik Kirkely tilbage i klubben. - Han er et fantastisk menneske med godt humør, fortalte hun, da han blev præsenteret. Arkivfoto: Frederik Steen Nordhagen
Odense Håndbolds kommende cheftræner, Ulrik Kirkely, begynder i klubben som planlagt uanset det udskudte OL, hvor han skulle have stået i spidsen for de japanske håndboldkvinder. Det slår klubbens administrerende direktør fast.

HÅNDBOLD: Der var store smil i hele den orange lejr, da Ulrik Kirkely i starten af marts blev præsenteret som ny cheftræner fra den kommende sæson.

Planen var, at han skulle tiltræde Odense Håndbold 1. september, efter at have fuldført sine forpligtelser som landstræner for de japanske håndboldkvinder. Et job, der skulle kulminere med OL på hjemmebane.

Men det var før en vis coronavirus lagde Danmark og verden ned, og før alle sportsbegivenheder i den nærmeste fremtid blev enten udskudt eller aflyst. Heriblandt de olympiske lege i Tokyo, der må vente til 2021.

Trods det er planen i Odense Håndbold stadig den samme. Ulrik Kirkely tiltræder som ny cheftræner for de orange 1. september, efter hans kontrakt med det japanske håndboldforbund udløber 31. august.

- Ulrik tiltræder i Odense Håndbold som planlagt 1. september, konstaterer klubbens administrerende direktør, Lars Peter Hermansen.

Annonce

Ulrik Kirkely

Født: 5. januar 1972 (48 år)

Kælenavn: Spåne (et navn der stammer fra tiden i GOG)

Klubber som spiller: GOG, Gudme HK, Tved

Klubber som træner: Tved, Gudme HK, Faaborg HK, Team Sydhavsøerne, KIF Vejen og "vikar" i Randers HK.

Nationer som træner: Bahrains herrelandshold (hvor han sikrede landets første VM-deltagelse i 2011), Saudi Arabiens herrelandshold (som han kvalificerede til VM i 2013) og assistent for Jan Pytlick på det danske kvindelandshold fra 2012-2015.

2015-2017: Først cheftræner og derefter assistenttræner i Odense Håndbold

2017-2020: Landstræner for det japanske kvindelandshold

Ender måske i dobbeltjob

Direktøren vil ikke blankt afvise, at træneren kan ende i et dobbeltjob, hvis det japanske håndboldforbund og Ulrik Kirkely ønsker at fortsætte samarbejde med et ekstra år, så de kan få OL i Tokyo 2021 med.

- De skal først og fremmest forlænge hans kontrakt, hvis det er det, de ønsker. Der har vi nogle forskellige scenarier, vi kigger ind i, hvis det skal være en mulighed, fortæller Lars Peter Hermansen.

- Vi har en model for, hvordan vi skal komme igennem det med ham som cheftræner, hvis han fortsætter som japansk landstræner, fortsætter han.

- Men han begynder i Odense Håndbold uanset hvad, uanset at OL er flyttet, det skal jeg slå en tyk streg under, melder direktøren.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Ulrik Kirkely.

Jagt efter back

Som tidligere omtalt vil Odense Håndbold fremstå i en helt anden form i den kommende sæson end den, der pt. ligger stille på grund af coronavirus.

Hele 10 spillere siger således farvel, mens der pt. er sat navn på otte nye spillere til truppen. Det er dog ikke slut med tilgangen. Således siger Lars Peter Hermansen til Sport Fyn, at klubben fortsat er på intens jagt efter en venstrehåndet højre back - backen Nathalie Hagman er en af de spillere, der forlader Odense Håndbold.

- Det er ikke den nemmeste spillertype at finde. Men coronaen betyder jo opbrud også i håndboldverdenen, så nu må vi se, hvad der byder sig, konstaterer Hermansen.

Ulrik Kirkely begynder som ny cheftræner i Odense Håndbold som planlagt 1. september. Arkivfoto: Frederik Steen Nordhagen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg For abonnenter

Massiv jordforurening nej tak: Flertal i Nyborg Byråd vil ikke købe den forurenede Lynfrosten-grund

Annonce