Annonce
Erhverv

Trods udsigt til byggerod: Flertal accepterer letbane-gener

Letbanen, som blandt andet skal køre forbi Odense Banegård Center, bliver overvejende positivt modtaget af de borgere i Odense, som er blevet spurgt af Megafon - selvom borgerne har udsigt til flere år med byggeri i midtbyen.

Megafonmåling viser, at odenseanerne er positivt stemt over for den kommende letbane.

Mellem 60 og 70 procent af odenseanerne er positivt eller meget positivt stemt over for den kommende letbane. Og mellem 70 og 80 procent har forståelse for, at anlæggelsen af banen giver gener i byggeperiode.

Det viser en meningsmåling, som Odense Letbane har fået lavet hos Megafon, når man medtager de statistiske usikkerheder. Og målingen viser også, at det odenseanske erhvervsliv er et lille nøk mere positiv.

Meningsmålingen bygger på henvendelser til et repræsentativt udsnit af henholdsvis 411 borgere og 217 erhvervsdrivende fordelt på de fire mest berørte postnumre - 5000 Odense C, 5200 Odense V, 5230 Odense M og 5260 Odense S.

Den viser generelt, at odenseanerne er godt oplyst om letbanen - flest henter deres oplysninger i avisen - og at folk er tilfreds med oplysningsniveauet. Til gengæld afslører målingen også, at kun mellem 9 og 15 procent af de adspurgte regner med at ville bruge banen ofte.

Læs mere i Fyens Stiftstidende torsdag eller på Mitfyn.dk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Hesselet kan løbe med fornem kokkepris

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce