Annonce
Fyn

Trods strejke og sommerferie: Fordobling af vaccineindsats på Fyn kører derudad

Mere end en kvart million vaccinedoser er i denne uge ankommet til Region Syddanmark. Der er blevet arbejdet benhårdt for at sikre personale til at fordoble vaccinationsindsatsen i de fynske centre. Indtil videre er missionen lykkes trods sygeplejerskestrejke og sommerferie. Arkivfoto: Simon Trøjgaard Jepsen
Selv om sygeplejersker er i strejke og en stor del af sundhedspersonalet på ferie, er det lykkes at få den fynske vaccinationsindsats mod Covid-19 voldsomt op i gear. Antallet af daglige doser på centrene er øget fra gennemsnitligt 3500 til mellem 7000 og 8000.

Fyn: Indsatsen for at få de resterende fynboer vaccineret mod Covid-19 er nu for alvor kommet op i fart, efter at vaccinationsindsatsen på Fyn og i resten af landet i den forgangne uge fik et kæmpe boost i form af en aftale om at købe mere end en million doser vacciner fra Rumænien.

Siden det stod klart, at landets regioner her midt i sommerferien får en masse ekstra doser til rådighed, er der blevet arbejdet intenst på at sikre en voldsom opgradering af vaccine-indsatsen.  Ikke mindst at få fundet sundhedspersonale til at vaccinere de mange ekstra fynboer, og andre medarbejdere til at lave praktiske opgaver med eksempelvis it, indretning af lokaler og så videre.

- Det har været benhårdt arbejde. Men det går rigtig fint med at finde de folk, vi skal bruge, fortæller Bjarne Dahler-Eriksen, lægelig direktør på Odense Universitetshospital, som udfører den fynske vaccinationsindsats.

Annonce

Strejke og ferie

Den øgede tilgængelighed til vacciner har betydet, at der for øjeblikket sker en voldsom vækst i de doser, der sendes i fynboerne. Tidligere er der i gennemsnit blevet vaccineret med 3500 doser Covid-19 vaccine dagligt. Nu er antallet mellem 7000 og 8000 doser dagligt.

Denne voldsomme acceleration sker på et tidspunkt, hvor en stor del af øens sundhedspersonale er på ferie. Desuden er landets sygeplejersker i konflikt. Alligevel har en lang række medarbejdere fra sundhedssektoren valgt at melde sig til vaccinationsindsatsen. Også sygeplejersker.

- Det er godt at se, at alle faggrupper melder sig. Nogle sygeplejersker fra de afdelinger, der ikke er strejkeramte har for eksempel meldt sig, mens andre har sagt fra af samme grund. Vi er bare taknemmelige for, at mange kan og vil bidrage til, at vi kan komme i gang med en normal hverdag, som vi jo alle sammen nyder godt af, siger Bjarne Dahler-Eriksen

Annonce

Dybt imponerende

Foruden sygeplejersker er det blandt andet læger, bioanalytikere, sosu'er og radiografer, der har meldt sig til at vaccinere. Det samme gør unge, der studerer til læge og sygeplejerske. Også pensionerede læger og sygeplejersker arbejder fortsat med, som de har gjort, siden de første vacciner blev givet mellem jul og nytår 2020.

- Det er dybt imponerende, lyder det fra Bjarne Dahler-Eriksen.

På Fyn er der ugens syv dage gang i vaccinationerne på centre i Odense og Svendborg. Derudover bliver der nu daglige vaccinationer på yderligere to centre i Odense, et i Stenstrup ved Svendborg samt et i Kerteminde.

Derudover vil der fortsat være åbent for vaccinationer i en gang om ugen i otte øvrige lokale centre rundt om på Fyn.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Høj fart skræmmer beboere i landsby: - Vi har flere gange siddet med hjertet oppe i halsen

Danmark

Torsdagens coronatal: For sjette dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Pasningsproblemer i Bellinge: Lange ventetider og pladstilbud i Vollsmose

Assens For abonnenter

Gammelt hus var netop solgt til nedrivning, da det brændte: - Jeg kan da godt se, det kan se lusket ud

Faaborg-Midtfyn

For tre måneder siden så det sort ud: Men nu bliver Egeskov Marked holdt med bravur og gang i gaderne

Indland

Kraftig regn og torden indleder en våd men lun weekend

Sport

Bolbro bød Esbjerg op til dans i pokalen: Hyballas onde ånd spøgte over Odense Atletikstadion

Danmark

Torsdagens coronatal: For sjette dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Debat

Derfor strejker jeg: Mine kollegaer forlader faget

Odense

Politiet med foreløbig konklusion på alvorlig brandulykke: Syvårig har formentligt leget med ilden

Danmark For abonnenter

Dalls analyse: Der er ingen udsigt til politisk indgreb i sygeplejerskernes strejke - endnu

Faaborg-Midtfyn

Bodegaejer vil betale din taxa: - Man skal gøre lidt mere for at lokke kunderne til

Erhverv For abonnenter

Elitestuderende får smag for den danske robotdrøm: - Her kan man starte noget stort

Faaborg-Midtfyn

Varebil og personbil kørt sammen: To personer sendt på skadestuen

Annonce