Annonce
Nordfyn

Trods stort underskud: Ny musikfestival afvikles også i 2020

Skamby Musikfestival havde det første år et budget på 200.000 kroner, som talte udgifter til musik, scene, mad mv. Resultatet efter festivalen viste et underskud på cirka 50.000 kroner. Arkivfoto: Emil Hermann
Første år gav et underskud på cirka 50.000 kroner, men arrangørerne bag Skamby Musikfestival giver ikke op. Festivalen afholdes også i 2020.

Skamby: Skamby Musikfestival, der blev afviklet for første gang i slutningen af maj, kommer ud af sit debutår med et relativt stort underskud på cirka 50.000 kroner.

900 solgte billetter ville få det hele til at gå i nul, men kun 455 gæster købte en billet til den nye festival. Omsætningen i øl- og madboderne kunne ikke redde det dårlige billetsalg.

Skamby Boldklub, der stod for at arrangere Skamby Musikfestival, betaler selv underskuddet. Trods det store underskud kommer der en festival i 2020, oplyser Robin Birch, formand i Skamby Boldklub og medarrangør af Skamby Musikfestival.

- Det siger sig selv, at vi ikke kan blive ved med at tage penge fra klubkassen, men vi har i arbejdsgruppen besluttet, at vi giver Skamby Musikfestival et skud mere i 2020. Hvis vi får underskud igen næste år, så må vi erkende, at det er slut med at afvikle festival.

Skamby Musikfestival har fået masser af positiv omtale efter debuten, og det er årsagen til, at arrangørerne har besluttet at give festivalen et forsøg mere.

- Folk ringer til os og roser os for, at festivalen var skruet rigtig godt sammen. De opfordrer os til at afvikle endnu en festival, fortæller Robin Birch.

Annonce

Afholdes i pinsen

Pinselørdag, den 30. maj 2020, afholdes Skamby Musikfestival for anden gang. Debutåret blev afviklet i kristi himmelfartsferien, hvor byfesterne i Hårslev og Krogsbølle har ligget i mange år. De første kunstnere er allerede booket til næste års musikfestival i Skamby.

- Efter utallige opfordringer er det første navn Gasbox, som også spillede til dette års festival, booket igen. Det andet navn er Shu-bi or not Shu-bi, som nok er det tætteste, man kommer på Shu-bi-dua, idet Claus Asmussen, Bosse Hall Christensen og Willy Pedersen, der alle er med i bandet, er tre Shu-bi-dua legender. De andre navne arbejdes der stadig på, oplyser Robin Birch.

Skamby Cykelklub og Budo Skolen Zanshin i Søndersø, som stillede med cirka 10 mand hver under musikfestivalen, fik efter aftale overrakt hver en check på 7000 kroner som tak for deres store indsats. Cirka 30 frivillige fra Skamby Boldklub var også med til at løfte afviklingen af musikfestivalen.

Annonce
Forsiden netop nu
Assens

5 små valgsteder sparet væk

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce