Annonce
Fyn

Trods stor mangel og jobgaranti: Færre unge søger ind på uddannelsen som sygeplejerske

Det er en landsdækkende tendens, at færre søger ind på sygeplejerskeuddannelsen. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Stigningen i antallet af dem, der søger uddannelser rettet mod det private erhvervsliv på UCL. Nye tal viser også, at flere vil læse til lærer, men færre til sygeplejerske.
Annonce

Fyn: 6.721 ansøgninger tikkede ind hos UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, da fristen for at søge optag på en videregående uddannelse via kvote 2 udløb forleden.

Det er et par procent flere end i 2019, og at man har kunnet holde status quo, glæder rektor på UCL Jens Mejer Pedersen.

Han hæfter sig især ved, at der er en stigning i antallet af unge, som har søgt uddannelser, der retter sig mod det private erhvervsliv.

- Det er selvfølgelig glædeligt, at unge har troen på, at det er en god ide at investere i en uddannelse, som retter sig mod en karriere i det private erhvervsliv. Det er jeg selvfølgelig glad og tilfreds med, siger rektoren.

Annonce

900 procent flere

Den største procentuelle fremgang er på professionsbacheloren i IT og økonomi, hvor der i år er 800 procent flere ansøgere end for et år siden.

Stigningen dækker over, at der i 2019 var en ansøger, mens der i år er ni.

-Det en uddannelse, vi har forsøgt at få etableret nogle gange uden held, for det ikke lykkedes os at få tilstrækkeligt med ansøgere til at oprette uddannelsen.

- Men med baggrund af de ni, vi allerede har nu, er jeg fortrøstningsfuld, og jeg er sikker på, at vi kommer til at åbne uddannelsen for første gang til sommer, siger Jens Mejer Pedersen.

Sagen er nemlig den, at det tager tid at løbe en ny uddannelse i gang.

- Nogle gange er vi nødt til at acceptere, at når vi starter nye uddannelser op, må vi starte det første og andet hold med få deltagere. Det skal være med til at skabe en historie blandt de unge om, at nu er vi kommet i gang, og det er en god uddannelse. De unge er ambassadører over for potentielt nye ansøgere.

- En ting er, hvad vi skriver på hjemmesiden, men det, de unge snakker om, er rigtig vigtigt.

Annonce

Flere vil være lærer

I år er der også 28 flere end sidste år, der har søgt om at komme ind på læreruddannelsen i Odense.

- Læreruddannelsen har igennem de senere år været kritiseret for ikke at tilbyde de studerende et tilstrækkeligt godt studemiljø. Vi gør meget for at øge uddannelsens attraktivitet og image og for at øge kvaliteten af de læringstilbud, vi giver de studerende. Hvis det er det, der er årsag til, at flere vælger læreruddannelsen hos os, kan vi kun være tilfredse med det, fortsætter Jens Mejer Pedersen.

- Men jeg tænker også, at regeringens måde at tale velfærdsuddannelserne op på har en betydning. Det kan også være med til at få unge til at synes, at det måske er den vej, man skal kigge.

Annonce

Færre sygeplejersker

Til gengæld er der i år færre ansøgninger til sygeplejerskeuddannelsen.

- Det er stadig sådan, at vi har flere ansøgere end pladser, så vi får fyldt uddannelsen ud, men det ærgrer mig alligevel, at sygeplejerskeuddannelsen går tilbage i ansøgningstal. Det er også en landsdækkende tendens. Det er ikke kun hos, vi ser det.

- Jeg ved ikke, hvad de unge tænker, men nogle påpeger, at de kan have blik for, at det kan være en stresset arbejdssituation, man havner i efterfølgende. Måske er det en faktor, der gør, at færre unge vælger den uddannelse. Hvilket jeg selvfølgelig synes er rigtig ærgerligt, for det er en rigtig god uddannelse, som giver mange muligheder, siger Jens Mejer Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Mand voldtaget på institution

Odense

Butikstyvene havde travlt i centrum

Annonce