Annonce
Erhverv

Trods stilstand er Lindø-direktør optimistisk for fremtiden

Havnedirektør Carsten Aa blev interviewet af journalist Jesper Beenfeldt Nielsen, mens gæsterne supplerede med spørgsmål. Her blev der spurgt ivrigt ind til havneudvidelsen, siloerne i inderhavnen og fremtiden for vindmølleindustrien. Foto: Niels Svalebøg

Selvom der ikke er fuld fart på Lindø Industripark i år, så er havnens administrerende direktør Carsten Aa ikke i tvivl om, at gode tider er på vej. Han betegner 2018 som et mellemår for vindmølleindustrien.

En af de største spillere i Lindø Industripark, Bladt Industries, har i øjeblikket mindre at lave end hidtil. Derfor kan der virke mere stille på det gamle Lindøværft end for få måneder siden. Men direktør for Lindø port of Odense, Carsten Aa, fortæller til tirsdagens gæster i Café Stiften, at han ikke er i tvivl om, at der snart kommer liv i havnen igen. - Vi oplever en vis tomgang i øjeblikket, men jeg ligger ikke søvnløs. Det er normalt, at produktionen går op og ned inden for den her industri. Den største udfordring kan blive at finde kvalificeret arbejdskraft, når det hele går løs igen, siger Carsten Aa, der betragter 2018 som en mellemår for vindmøllebranchen.

Annonce

Vindmøller og platforme

På trods af stilstand investerer Lindø Port of Odense i disse år mere end 400 millioner kroner i en udvidelse af havneområdet. Den nye havn skal stå færdig i 2020. Udvidelsen er en vigtig del af Lindøs fremtid, fortæller Carsten Aa til dagens gæster. - De faciliteter, som vi skaber herude, betyder, at vi er klar til fremtiden. Fremover skal møllerne være endnu større, og vi er gearet til at håndtere den opgave, siger havnedirektøren. Fremtiden for det nye Lindø er et vigtigt tema under debatten i industriparkens konferencesal. Fyens Stiftstidendes reporter, Jesper Beenfeldt Nielsen, spurgte direktøren, hvad han stiller op, hvis vindmøllerne mister sit momentum. - Jeg er sikker på, at vindindustrien lever videre de næste mange år. Men vi er også parate til at forandre os, hvis det skulle komme dertil. Vi kan ikke forudsige fremtiden, men vi vil selvfølgelig følge udviklingen tæt, siger Carsten Aa. Flere var også interesserede i at høre, om industriparken fremover skal være med til håndtere store boreplatforme, når oliefelter på et tidspunkt tørrer ud, og andre energikilder vinder frem. - Det er et marked, som vi gerne vil kigge nærmere på. Selvom en stor del af arbejdet foregår på havet, skal de store platforme også håndteres på land. Her vil vi gerne være med, hvis vi får chancen, siger Carsten Aa.

Flere kloge hænder

Under Café Stiftens besøg var der også plads til diskutere lærlinge og erhvervsuddannelser. Direktøren er bekymret for, om der vil være nok kvalificeret arbejdskraft på Fyn i fremtiden. Særligt smede finder i dag arbejde i industriparken. Men der bliver brug for flere, mener han. - Når jeg ser på optaget til gymnasierne, tænker jeg, om nogle ikke var bedre tjent med en erhvervsuddannelse. Vi har ikke kun brug for kloge hoveder - vi skal også uddanne kloge hænder, siger Carsten Aa.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce