Annonce
Erhverv

Trods stilstand er Lindø-direktør optimistisk for fremtiden

Havnedirektør Carsten Aa blev interviewet af journalist Jesper Beenfeldt Nielsen, mens gæsterne supplerede med spørgsmål. Her blev der spurgt ivrigt ind til havneudvidelsen, siloerne i inderhavnen og fremtiden for vindmølleindustrien. Foto: Niels Svalebøg

Selvom der ikke er fuld fart på Lindø Industripark i år, så er havnens administrerende direktør Carsten Aa ikke i tvivl om, at gode tider er på vej. Han betegner 2018 som et mellemår for vindmølleindustrien.

En af de største spillere i Lindø Industripark, Bladt Industries, har i øjeblikket mindre at lave end hidtil. Derfor kan der virke mere stille på det gamle Lindøværft end for få måneder siden. Men direktør for Lindø port of Odense, Carsten Aa, fortæller til tirsdagens gæster i Café Stiften, at han ikke er i tvivl om, at der snart kommer liv i havnen igen. - Vi oplever en vis tomgang i øjeblikket, men jeg ligger ikke søvnløs. Det er normalt, at produktionen går op og ned inden for den her industri. Den største udfordring kan blive at finde kvalificeret arbejdskraft, når det hele går løs igen, siger Carsten Aa, der betragter 2018 som en mellemår for vindmøllebranchen.

Annonce

Vindmøller og platforme

På trods af stilstand investerer Lindø Port of Odense i disse år mere end 400 millioner kroner i en udvidelse af havneområdet. Den nye havn skal stå færdig i 2020. Udvidelsen er en vigtig del af Lindøs fremtid, fortæller Carsten Aa til dagens gæster. - De faciliteter, som vi skaber herude, betyder, at vi er klar til fremtiden. Fremover skal møllerne være endnu større, og vi er gearet til at håndtere den opgave, siger havnedirektøren. Fremtiden for det nye Lindø er et vigtigt tema under debatten i industriparkens konferencesal. Fyens Stiftstidendes reporter, Jesper Beenfeldt Nielsen, spurgte direktøren, hvad han stiller op, hvis vindmøllerne mister sit momentum. - Jeg er sikker på, at vindindustrien lever videre de næste mange år. Men vi er også parate til at forandre os, hvis det skulle komme dertil. Vi kan ikke forudsige fremtiden, men vi vil selvfølgelig følge udviklingen tæt, siger Carsten Aa. Flere var også interesserede i at høre, om industriparken fremover skal være med til håndtere store boreplatforme, når oliefelter på et tidspunkt tørrer ud, og andre energikilder vinder frem. - Det er et marked, som vi gerne vil kigge nærmere på. Selvom en stor del af arbejdet foregår på havet, skal de store platforme også håndteres på land. Her vil vi gerne være med, hvis vi får chancen, siger Carsten Aa.

Flere kloge hænder

Under Café Stiftens besøg var der også plads til diskutere lærlinge og erhvervsuddannelser. Direktøren er bekymret for, om der vil være nok kvalificeret arbejdskraft på Fyn i fremtiden. Særligt smede finder i dag arbejde i industriparken. Men der bliver brug for flere, mener han. - Når jeg ser på optaget til gymnasierne, tænker jeg, om nogle ikke var bedre tjent med en erhvervsuddannelse. Vi har ikke kun brug for kloge hoveder - vi skal også uddanne kloge hænder, siger Carsten Aa.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Fyn

Stor politiaktion i Munkebo: Har sandsynligvis forbindelse til terror

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce