Annonce
Odense

Trods stigende smittetal: Atter mulighed for besøg på Odenses plejecentre

Besøgsrestriktionerne har betydet, at Erna Aabech kun har fået besøg af de samme tre personer igennem længere tid. Her er sønnen Tage Aabech på besøg i lejligheden på Hvenekilden Plejecenter. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Som sidste kommune på Fyn hæver Odense Kommune nu besøgsrestriktionerne på byens plejehjem.

Odense: Nu er det igen muligt frit at besøge beboere på plejecentre i Odense Kommune. Styrelsen for Patientsikkerhed hævede mandag besøgsrestriktionerne, der ellers betød, at hver beboer kun måtte få besøg af tre udvalgte pårørende i deres boliger på byens plejecentre.

Odense Kommune er dermed sidste kommune på Fyn, der får ophævet besøgsrestriktionerne. De øvrige fynske kommuner fik i sidste uge brev fra Styrelsen for Patientsikkerhed om, at besøgsrestriktionerne kunne ophæves i de respektive kommuner.

Samtidig med beskeden om, at det igen er muligt frit at besøge beboerne på plejehjemmene, advarer kommunen om et stigende smittetryk med den engelske og særligt smitsomme variant af corona-virus. Men det ændrer ikke på beslutningen om at genåbne plejehjemmene for besøg, siger Rene Lorenz, der er stabschef i Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense Kommune.

- Jeg kan ikke sige, hvad der præcis ligger til grund for Styrelsen for Patientsikkerheds vurderinger, men beslutningen er deres alene, siger han.

Hos Styrelsen for Patientsikkerhed er det heller ikke muligt at få en forklaring på, hvorfor Odense Kommune får ophævet restriktionerne senere end de andre fynske kommuner.

Herfra lyder det i et skriftligt svar, at der ved ophævelse af restriktioner altid er tale  om "konkrete sundhedsfaglige vurderinger i den enkelte kommune."

Annonce

Lang ventetid

På Hvenekilden Plejecenter i Seden har 105-årige Erna Aabech længe ventet på, at hun igen kunne få besøg af sine børnebørn og oldebørn.

Det har frustreret hendes søn, Tage Aabech, at ophævelsen af restriktionerne har ladet vente på sig, fordi hans mor har lidt store afsavn igennem længere tid.

- Det er over fem uger siden, at alle beboere på min mors plejehjem Hvenekilden fik deres sidste vaccinationsstik, så jeg kan ikke forstå, at det har skullet tage så lang tid. Det har været uforståeligt, når man også ser på incidenstallene fra de andre kommuner, som i nogle tilfælde i højere, siger Tage Aabech.

- Men jeg er da glad for, at det sker nu,  tilføjer han.


Det er over fem uger siden, at alle beboere på min mors plejehjem Hvenekilden fik deres sidste vaccinationsstik, så jeg kan ikke forstå, at det har skullet tage så lang tid.

Tage Aabech, pårørende


Ældre- og handicaprådmand Søren Windell (K) er også tilfreds med, at restriktionerne på byens plejecentre endeligt ophæves.

- Det har uden tvivl været rigtig hårdt for beboerne på plejecentrene og deres pårørende, at de ikke har kunne mødes, som de plejer. Derfor er det fantastisk, at vi nu igen kan åbne for besøg, så beboerne igen kan se deres kære, siger han.

Ud af Odense Kommunes 1160 plejehjemsbeboere har 1112 takket ja til en vaccine.

Det er 96 procent, fremgår det af de daglige tal fra Statens Serum Institut.  Af de 1112 har 1082 fået vaccine nummer to og er hermed færdigvaccineret, siger de aktuelle tal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce